Indulni szeretnék az olimpián

Indulni szeretnék az olimpián

Portugáliai edzőtábor, karantén, elhalasztott olimpia

Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója épphogy hazatért  a portugáliai edzőtáborból, máris két hétre karanténba vonult a kialakult koronavírus –járvány miatt. Klubja,  Nyíregyházi Sportcentrum az otthoni edzésekben is segítette a sportolót. Eközben a tokiói olimpiának új időpontot tűztek ki, az eredetileg tervezettnél szinte pontosan egy évvel később 2020. július 23  és augusztus 8. között rendezik meg. A MOB beszámolója szerint a megszerzett kvóták megmaradnak, a további helyezésekért legkésőbb június 29-ig küzdhetnek a sportolók.

A karanténról, az edzésekről és az elhalasztott olimpiáról kérdeztük Helebrandt Mátét.

  • A karantén végén már nagyon nehezen viseltem a bezártságot. Szinten tartó edzéseim voltak a két hét alatt. Naponta egy itthon, majd testsúlyos erőnlétiek. Az olimpia elhalasztása nem lepett meg, de örülök, hogy a NOB kitűzte az új időpontot.  – mondja a gyalogló.

  • Eddig az összes kvalifikációs versenyt eltörölték. Még nem tudom, hogy mikor és hol fogok versenyezni, minden attól függ, hogy a járványnak mikor lesz vége. Újra elkezdtem edzeni a szabadban, persze szigorúan betartom a szabályokat. Napi egy futó vagy gyalogló edzésem van délelőtt, délután meg erősítő feladatokat végzek itthon, általában saját testsúlyos gyakorlatokat szoktam csinálni.  A cél megvan, szeretnék elindulni az olimpián. A legfontosabb viszont most az,hogy mindenki tartsa be a szabályokat, hogy minél hamarabb visszaálljon a világ a normális kerékvágásba. – tette hozzá  Helebrandt Máté.