A vívás olyan küzdősport, amely játékos formában tanítható. Fejleszti a koncentrációt, a taktikai gondolkodást és a döntéshozó gyorsaságot, ezáltal az iskolai tanulásnak is javára válik. Komplexitása által azok a gyerekek is megtalálhatják benne önmagukat, akik nem igazán csapatjátékosok és nincsenek kiemelkedő fizikai adottságaik.

A nyíregyházi vívás az utánpótlás korosztályban magyar bajnoki és diákolimpiai érmeket is szerzett már az elmúlt években, melynek alapján elmondható, hogy az egyik legeredményesebb vidéki utánpótlás bázis. Az egyesületi pontversenyben is a középmezőnyben van évek óta.

Az elért eredmények alapján egyre több gyerek érdeklődik a sportág iránt.

A szakágon belül kard-, tőr-, a parasport szakágon belül kerekesszékes vívás is megtalálható.

Célunk, hogy egyre több fiatal csatlakozzon be, illetve mind kadét, mind junior csoportban egyre jobb eredményeket érjünk el.

Az edzéseknek az új Atlétikai Centrum ad majd otthont. Így elmondható, hogy a legmegfelelőbb körülmények között tudnak felkészülni a versenyekre sportolóink.

Vezető edzői szerepkörben Pákey Béla és Makai Tamás látják el a feladatokat, akiknek szakmai felkészültsége megfelelő biztonságot nyújt az eredményes munkavégzéshez.

Szakágvezető, edző: Pákey Béla (kard)   email: pakey.bela@nyiregyhazisc.hu      tel.: 06 20 925 69 44

Makai Tamás(tőrvívás) tel.: 06 30 255 47 93 email: makai.tamas@nyiregyhazisc.hu

Edző(k)

Pákey Béla
Makai Tamás