Kosárlabda szakág

Sportágunk már a kezdetektől szerepel a Nyíregyházi Sportcentrum sport palettáján. A kosárlabda szakág az egyik legnépesebb szakága a Nyíregyházi Sportcentrumnak, mivel 8 csapatunkban 8 edző irányításával kb. 190 gyerek dolgozik. Nagy sikernek könyveljük el, hogy Akadémiánkat az MKOSZ idén is akkreditálta, és bekerültünk abba a körbe, amit a Szövetség szakmailag és anyagilag is kiemelten támogat.

Minden korosztályban mi adjuk az NB I-es csapat utánpótlását és számtalan volt és jelenlegi játékosunk bemutatkozott már a Magyar és a külföldi élvonalban egyaránt. Sikeres pályázatainknak és a város kiemelt támogatásának köszönhetően minden korosztályban el tudunk indulni akár több csapattal is az MKOSZ bajnokságaiban.

A megyei bajnokságokban is indulunk több csapattal emellett az Országos Bajnokságokban is számtalan sikereket értünk el. 2011-ben,2017-ben az U18-as csapatunk Országos Junior Bajnok, valamint 2013-ban és 2018-ban harmadik helyezett. Ezen felül 2016-ban a Kadett csapatunk Országos 2. helyezést ért el. Az idei szezonban is szeretnénk U16, U18 kiemelt bajnokságban szerepelni. A többi csapatunk  a regionális bajnokságban indul. Csapatainkból több korosztályos válogatott játékos került ki. Fazakes Csaba az U20-as, Sitku Márton pedig az U18-as válogatott tagjaként EB selejtezőt játszott. Mokánszki Máté a B33 U18 magyar válogatott keretének játékosa. 2018 nyarán második képző táborunkat rendeztük meg, több mint 40 gyerekekkel dolgoztunk együtt.

Céljaink között szerepel,  hogy ezt a tábort évről-évre minden nyáron megrendezzük. A Sportcentrum edzői és szakmai stábja folyamatosan azon dolgozik, hogy a gyerekek megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek, ennek is példája, hogy több tornatermet is felújíthattunk a sikeres TAO támogatásnak köszönhetően.

Szakágunk töretlenül fejlődik és folyamatosan várjuk a kosárlabda iránt érdeklődő fiúk jelentkezését csapatainkba.

Hajrá Sportcentrum! Hajrá kosárlabda!

 

Edzőink

Boczkó Ádám
Boczkó Ádám
Vajda Tamás
Vajda Tamás
Szobi Dániel
Szobi Dániel
Brugós Olivér
Brugós Olivér
Csizmadia Levente
Csizmadia Levente
Orendi Botond
Orendi Botond
Szollár Gergő
Szollár Gergő
Zentai Levente
Zentai Levente
Sitku Ernő
Sitku Ernő
Sallai József
Sallai József