KÖSZÖNTI ÖNT A NYÍREGYHÁZI SPORTCENTRUM KOSÁRLABDA SZAKÁGA!

Sportágunk már a kezdetektől szerepel a Nyíregyházi Sportcentrum sport palettáján. A kosárlabda szakág az egyik legnépesebb szakága a Nyíregyházi Sportcentrumnak, mivel 11 csapatunkban 14 edző irányításával kb.220 gyerek dolgozik.

Minden korosztályban mi adjuk az NB I-es csapat utánpótlását. Általános iskola első osztályától U18-ig indítunk csapatokat országos és megyei bajnokságokban. Számtalan volt és jelenlegi játékosunk bemutatkozott már a hazai és a külföldi élvonalban egyaránt. Sikeres pályázatainknak és a város kiemelt támogatásának köszönhetően bizonyos korosztályokban akár több csapatot is ki tudunk állítani, így játéktudásukhoz mérten szerepeltetjük őket országos, megyei vagy regionális szinten.

Szakágunk fontosnak tartja a megyei bázis növelését, ennek eredményeként már több helyen jelen vagyunk Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében (Záhony, Nagykálló) és azon dolgozunk, hogy bevonjunk újabb településeket a programunkba.

2011-ben,2017-ben az U18-as csapatunk Országos Junior Bajnok, valamint 2013-ban és 2018-ban harmadik helyezett. Ezen felül 2016-ban a Kadett csapatunk Országos 2. helyezést ért el.  Felnőtt csapatunk 2020/21-es szezontól ismét az élvonalban szerepel, így a kosárlabdázni vágyó fiatalok akár testközelből megtapasztalhatják milyen a legfelsőbb liga. Felnőtt csapatunk jelenlegi keretében 5 nyíregyházi nevelésű játékos kosárlabdázik.

2017 óta minden évben sikerrel rendezzük meg a nyári képző táborunkat, amelyen 2021-ben már közel 70 gyerek vett részt. A Sportcentrum edzői és szakmai stábja folyamatosan azon dolgozik, hogy a gyerekek megfelelő színvonalú oktatásban részesüljenek, ennek is példája, hogy több tornatermet is felújíthattunk a sikeres TAO támogatásnak köszönhetően.

Szakágunk töretlenül fejlődik és folyamatosan várjuk a kosárlabda iránt érdeklődő fiúk jelentkezését csapatainkba.

Hajrá Sportcentrum! Hajrá kosárlabda!

Edzőink

Herczku Márton
Herczku Márton
Papp László
Vajda Tamás
Orendi Botond
Füzes Tamás
Szollár Gergő
Brugós Olivér
Kósáné Julika
Bodnár György
Boczkó Ádám
Boczkó Ádám
Csizmadia Levente
Vaskó György
Sallai József
Sallai József
Sitku Ernő
Sitku Ernő
Zentai Levente
Zentai Levente
U16-os kosárlabda csapat(15)
U16-os kosárlabda csapat(9)
U16-os kosárlabda csapat(16)
U16-os kosárlabda csapat(14)
U16-os kosárlabda csapat(17)