A tájékozódási futás egy természetben űzhető sport, mely egyrészt fejleszti a fizikai képességeket, másrészt a tájékozódás minél pontosabb végrehajtásához fejleszti a koncentrációt, a problémamegoldó- és döntésképességet. (Svédországban a tájékozódási futás iskolai tananyag!)

A kezdő gyerekek (8-9 éves kortól) a tanulás során megismerkednek a térképi ábrázolással, a tájfutó térképek jelkulcsával és alapszinten megtanulnak tájékozódni. Később – ahogy egyre nagyobbak lesznek – egyre hosszabb pályákat teljesítenek, amihez a fizikai állóképességet is rendszeresen fejleszteni kell. A tájékozódási feladatok is egyre komolyabbak és a különböző terepeken történő tájékozódáshoz sokféle terepen kell futni, ehhez sok verseny és lehetőleg minél több edzés (edzőtábor) szükséges.

A tájékozódási futásban az élsport és a családi szabadidősport ötvöződik. A korcsoport beosztás lehetővé teszi, hogy a család apraja-nagyja is megtalálja a számára megfelelő versenyfeladatot.

A korcsoportok 10 évestől a szeniorok 85 éves koráig terjednek, a korcsoportokon belüli fokozatok valamennyi, különböző felkészültségű (a kezdőktől a válogatottakig) versenyző számára élvezetes sportolást tesznek lehetővé.

Célunk, hogy minél több fiatal kapcsolódjon be a szakág munkájába, hogy ismerjék meg ezt szép sportágat.

Szakágvezető, edző: Tölgyesi Tibor  email: tolgyesi.tibor@nyiregyhazisc.hu tel.: 06 30 958 16 87

EDZŐINK

Tölgyesi Tibor
Tölgyesi Tiborné

A nevek balról jobbra:
Guggolnak: Labanics Eszter, Sztojka Lea, Császári Tímea, Labanics István, Bácskai Gábor, Pataky Bendegúz
Állnak (1.sor): Lakatos András, Balku Lilla, Orosz Panna, Berencsi Kata, Veress Anna, Hengsperger Lilla
Állnak (2.sor): Oroszvári Zsombor, Berencsi Panna (abbahagyta), Balatoni Tamás, Lakatos Róza, Bilecz Sára, Császári Soma

Nincs a képen:
Ilku Bence, Kovács Anna Rozália, Marton Richárd, Marton Tamás, Lakatos Mátyás, Márton Virág, Papp László Áron, Papp Zoltán Sámuel, Sztojka Milán, Sztojka Zoé