Kézilabda szakág

  A Nyíregyházi Sportcentrum egyik legeredményesebb szakága a kézilabda. A városban óriási hagyományokkal rendelkezik a sportág. Több mint egy évtizeden keresztül élvonalbeli csapattal büszkélkedhetett Nyíregyháza. Ebben az időben és jelenleg is számtalan Nyíregyházi Sportcentrumos nevelésű játékos kapott helyett a felnőtt csapat keretében.

Utánpótlás válogatottjaink nagyon szép számmal voltak az eltelt időszakban, mellettük a magyar férfi kézilabda válogatottnak is több játékost neveltünk: Harsányi Gergely, Tóth Edmond, Tarnavölgyi Gergely, Sándor Ákos, Belányi Zoltán, Bodó Richárd. Évek óta több csapatunk rendszeres résztvevője az ERIMA (Adidas) Gyermekbajnokság Országos döntőinek, ahol folyamatosan szép eredményeket értek el csapataink ebben a versenysorozatban. Serdülő csapatunk kétszer nyert országos bajnokságot az eltelt időszakban. Jelenleg közel 230 gyerek kézilabdázik a Nyíregyházi Sportcentrumban.

Nyolc bázisiskolával rendelkezünk, ahol 9 éves kortól 20 éves korig űzhetik ezt a csodálatos sportágat a gyerekek. A prevencióban és a regenerálódásban sportorvos és sportmasszőr segíti a munkánkat. Gyermekeink rendszeresen lehetőséget kapnak, hogy összemérjék tudásukat más városok és más országos csapataival.

Akadémiai képzésünk két bázisiskolára épül, amely még nagyobb lehetőséget nyújt gyermekeinek tehetségük kibontakozásában. Céljaink között szerepel bázisunk további bővítése.

Hajrá Nyíregyházi Sportcentrum!

Edzőink

Bíróné Nádasi Marianna
Heinrich László
Ungvári Sándor
Medve Róbert
Varga László
Bursac Bozidar
Jobbágy René
Kerekes Tamás