A műkorcsolyázásegy rendkívül népszerű sportág, elsősorban a lányok körében sikeres.

Kétségtelen, hogy a jégkorcsolyázás elsősorban a láb izmait (vádli, comb), valamint a farizmokat erősíti. Azonban sok más sporttal ellentétben nem okoz egysíkú izomfejlődést, mert sok feladathoz a teljes test mozgását követeli meg. A felgyorsuláskor például a lökések intenzitásával összefüggésben a karok és a törzs izmai is mozgásba lendülnek. Vagy egy bonyolultabb mozdulatsor elsajátításakor, amikor is a tartás és a karmunka, a váll és a gerinc izmait is intenzíven dolgoztatja.

Amennyiben egy gyermek kis korban elkezd korcsolyázni, úgy egyensúly érzéke is hamarabb kifejlődik, így más sportokban is ügyesebb lesz a vele egykorú társainál. Továbbá a rendszeres műkorcsolyázás a helyes tartás kialakulásában is jelentős szerepet játszik, hiszen fejleszti a gerinc izmait, ezáltal erősíti a hátat. Megakadályozza a görnyedt tartást és a gerincferdülést. A jégkorcsolyázás komoly koordinációs készséget és egyensúlyérzéket kíván, hiszen a vékony korcsolyaéleken egyensúlyozni nem a mindennapi rutin része. A korcsolyázás intenzitása hasonló mértékű a futáséval, és mint ilyen, szinten tartja az anyagcserét, megelőzi a kóros elhízást és csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Összefoglalva: a műkorcsolyázás, amellett, hogy egy gyönyörű sport még egészséges is, mert javítja az állóképességet, erősíti az izmokat és helyes tartást biztosít.

A fentiek alapján fogalmazódott meg bennünk az indíttatás, hogy beindítsuk a Nyíregyházi Sportcentrum Korcsolya szakágát, megszüntetve ezzel egy űrt, illetve a Városi Jégpálya még jobb kihasználtsága miatt is.

Szakágvezető, edző: Szabóné Pélitóth Éva   email: pelieva22@gmail.com      tel.: 06 30 603 95 79

Edző(k)

Szakágvezető: Szabó Lajosné
Gyulai Györgyi
Kósa Eszter
Deák Laura
Bikki Olívia