Szabadidősport szakág

Évről-évre több saját rendezésű sporteseményt bonyolítunk le. Az esztendőt a már évtizedes múltra visszatekintő a SzabolcsTakarék Nyuszifutással indítjuk, melyet több mint 2000 résztvevővel sikerül  megszerveznünk.

Az óvodások minden év májusában az Ovilimpián játékos sportvetélkedőkön mérhetik össze a tudásukat. A szinte egész napos programra közel 400 gyermek és az óvodapedagógusok látogatnak ki. A tanév vége felé közeledve a Kihívás Napján a város összes nebulóját megmozgatjuk, legyen az óvodás, kisiskolás, középiskolás vagy főiskolás. Ezen a napon mára már nemcsak a Városi Stadionban várjuk a mozogni vágyókat, hanem külön programokat szervezünk a Continental Arénába, valamint a Júlia Fürdőbe.

A Nyíregyházi Sportcentrum közel 2000 gyermeknek nyújt lehetőséget sportolásra. Ezeknek a fiataloknak, edzőiknek és természetesen a szülőknek szervezzük meg minden év júniusában a Nyíregyházi Sportcentrum Családi Napját. A cél, hogy egy közös főzés és természetesen egy közös kis mozgás alkalmával mindenki jól érezze magát. A nyár nem múlt el a Nyíregyházi Sportcentrum nélkül.

Az Országos Streeball Fesztivált a kiváló kosárlabda edzőink segítségével tudjuk lebonyolítani, melynek Nyíregyháza belvárosa ad otthont. Ezen a napon minden kosárlabda iránt érdeklődő városlakó kipróbálhatja az utcai kosárlabdázást.

Ha július, akkor Strandfoci Fesztivál a Fatum Property Kupáért. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy 2014-ben már 40 csapat jelentkezett. Ősszel kerül megrendezésre a Nyíregyházi Sportcentrum Családi Nap, valamint az Óvodások Játékos Sportnapja.

Ha szeptember, akkor pedig Kispályás Labdarúgás. A város vezetése segítségével újabb pályák kaptak megvilágítást, illetve a Nyírvv Kft. is a legkiválóbb salakot biztosítja a futballszeretőknek. A csapatok létszáma évről-évre nő, már jóval 100 fölött van a nevező csapatok száma.

Az év végén decemberben a város és természetesen a megye lakóit a Mikulás futáson várjuk egy közös futásra. A hideg ellenére mindig nagyon sokan, több mint 1000-en szokták magukat megmérettetni a különböző távokon.

Az év utolsó és egyben már évkezdő rendezvénye a Kelet-Magyarország Eismann Kupa és természetesen minden évben megrendezésre kerül a Szi-Zo Teremlabdarúgó Bajnokság is.

Bíróné Nádasi Marianna +36-30-957-7337 mariann.nadasi@gmail.com
Dajka László +36-30-700-2158 dajka.laszlo@nyiregyhazisc.hu