A Kajak-Kenu szakág Nyíregyházán 1994-ben szűnt meg, így 27 év után nyílt lehetőség arra, hogy felélesszük ezt a sportágat. Az olimpiákon az egyik legeredményesebb egyéni sportág, amely mindig is kiemelt figyelmet kapott a magyar sportéletben, az utóbbi években azonban a korábbihoz képest is erőteljesebb fókuszba került. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is új célokat fogalmazott meg: a színvonal – a világ élvonalába való tartozás- megőrzése mellett szélesíteni kívánja utánpótlás bázisát, mely cél elérése érdekében új struktúrát dolgozott ki, s indított el Magyarországon.

A Szakszövetség együttműködő partnere a Kökény Roland nevével fémjelzett akadémia, aki nyíregyházi gyökerekkel rendelkező olimpiai bajnoka Magyarországnak.

A kajak-kenu az erő, gyorsaság, akarat sportága, amely kivételes képességeket fejleszt már fiatal kortól kezdve. Megtanít önállóan gondolkodni, rendszerességet biztosít, elhivatottságra nevel, növeli a koncentrációt, s nem utolsósorban kiváló módja a fizikai állóképesség magas szintű eléréséhez.

Az edzések és a vizibázis helyszíne a Császárszállási tó, ahol egy 1000 méteres kijelölt pályán tudnak sportolni a fiatalok.

Szakágvezető, edző: Bátyi Zoltán   email: batyi.zoltan@nyiregyhazisc.hu