Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén, Nyíregyházán a röplabda egy komoly tradíciókkal rendelkező, ma is rendkívül népszerű sportág. Női röplabdázóink 25 év alatt 6 bajnoki és 9 kupa elsőséget halmoztak föl. A ma Fatum-Nyíregyháza néven szereplő csapatunk Magyarország vezető női röplabda együttese, a régió csapatsportágai között is kiemelkedő helyet tölt be.

A Nyíregyházi Sportcentrum Röplabda szakág célja, hogy növendékeinket minden tekintetben felkészítsük az eredményes élsportolói karrierrel, élettel járó valamennyi kihívásra. Szakágunk legfőbb előnye létesítmény szempontból az, hogy az infrastruktúra valamennyi eleme Nyíregyháza közigazgatási határain belül megtalálható.  Sportegészségügyi szempontból egyedi helyzetben vagyunk azzal, hogy saját egészségügyi központunk van otthonunkban, a Continental Arénában, ahol a mindennapi munka is folyik. Profi játékosaink és az utánpótlás szakág igazolt versenyzői azonnal, helyben kaphatnak segítséget bármilyen egészségügyi jellegű problémájuk megoldásában éppen úgy, mint a prevencióban vagy a rehabilitációban.

A sporttudományi háttér és az ezzel összefüggésben álló kondicionális képességfejlesztő feladatellátás területén is rendkívül komoly szellemi és tárgyi bázissal rendelkezünk. A kiválasztásban objektív és szubjektív mérési, megfigyelési és értékelési szempontokat is alkalmazunk. Célunk az is, hogy Nyíregyháza kivételes földrajzi és infrastrukturális adottságai okán ne csak a régió, hanem egész Magyarország, és a magyar röplabdasport számára is komoly sportdiplomáciai központ legyen.

A Nyíregyházi Sportcentrum Röplabda Szakág pedagógiai programjában

 

 • a komplex személyiségfejlesztés,
 • az önismeret és azon keresztül a saját út megtalálása,
 • az egészséges, boldog élethez szükséges kompetenciák megszerzése és erősítése,
 • az egész életen át tartó tanulás igényének és gyakorlatának kialakítása,
 • a nyelvtanulás fontossága, különös tekintettel az angol nyelvre,
 • a sportolói lét után civil életre való felkészülés,
 • a röplabda sportághoz való életen át tartó kötődés megalapozása szerepel feladatként.

 

Jövőképünket az alábbi pontokban határozzuk meg

 • A Nyíregyházi Sportcentrum Röplabda Szakágunk a víziója, hogy Magyarország egyik, illetve a legmeghatározóbb röplabda klubja legyen és fenntartható sikereket érjen el: a játékunk minősége által, kiváló utánpótlással!
 • Törekszünk továbbá arra, hogy a feltételrendszer folyamatos fejlesztése, a felnőtt csapat stabilitása következtében, lelassuljon, illetve minimálisra csökkenjen a tehetségek elvándorlása.
 • A jövőben ideális állapotnak azt szeretnénk, ha a FATUM-Nyíregyháza felnőtt csapatát, minimum 20-30 % -ban, az utánpótlásunkból kikerülő játékosok alkotnák.
 • Célunk, hogy az Észak-Magyarországi Régióban biztosítsuk, az akadémiai szintű képzés modern, hosszútávú feltételeit. Ezt azért tesszük, hogy a röplabdát hivatásszerűen művelni akaró gyerekeknek, ne kelljen ezt, családjuktól távol megvalósítani.
 • Úgy gondoljuk, hogy fontos feladatunk a tehetségek felkutatása, kiválasztása és lehető legmagasabb szintre való eljuttatása (képzése) jelenti. Természetesen nem lesz mindenkiből nemzetközi szintű, hazai profi szintű játékos. Ezért feladatunk, hogy azok a gyerekek is megállják helyüket, a civil élet bármely területén, akik nem érik el a profi szintet.

Edzőink

Erdősné Balogh Erika
Moravszki Gyuláné
Moravszki Gyula
Sira_Krisztina
Szekér Lászlóné
Berényi Eszter
Sitku Tamara
Savic Bernadett
Savic Bernadett
Andrejkovics Alexandra
Sztányi Tibor
Pampuch Csaba