A labdarúgás kispályás változata a futsal, amely világszinten egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A FIFA Világ és Európa Bajnokságot is rendeznek, továbbá Európa legjobb klubcsapatai a labdarúgáshoz hasonlóan a Bajnokok Ligájában mérkőznek meg. A sportág alapja a gyorsaság, a kreativitás és a technikai tudás, ami miatt nagyon gyors, fordulatos és élvezetes mérkőzések alakulnak ki.

Hazánkban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) égisze alatt már 1997 óta rendeznek nemzeti bajnokságot és magyar kupát. Az külön öröm, hogy nemcsak a férfiak számára, hanem az ifjúsági korosztályokban, illetve a nők részére is szerveznek országos bajnokságot.

Nyíregyházán a kispályás bajnokság a focikedvelők és amatőr sportolók körében hatalmas rajongótábornak örvend, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy évtizedek óta rendeznek kispályás amatőr bajnokságot, amin körülbelül 50-70 csapat szokta megmérettetni magát.

Megyénk több csapattal is szerepelteti magát a hazai élvonalbeli és másodosztálybeli küzdelmekben, illetve több válogatott játékossal is büszkélkedhet.

A Nyíregyházi Sportcentrum egyik újdonsült szakága a futsal, amely pár éve indította el utánpótláskorú játékosok képzését és versenyeztetését. Az idei szezonban az U15-ös, U17-es és U20-as csapataink a regionális bajnokságban szerepelnek.

A futsal iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését továbbra is várjuk csapatainkba, ahol szakképzett edzőink által irányítva, szervezett körülmények között meg lehet ismerkedni a sportággal.

Szakágvezető: Szabó Dávid

Edző: Szabó István

Edző(k)

Szabó István