Magyar Parasport Napja

A héten, február 22-én van a Magyar Parasport Napja. Ebből az alkalomból az országban több helyen is sportprogramokkal várják majd a fiatalokat. Hétfőn Nyíregyházán is rendezvényt tartottak, ahol több sportágat is kipróbálhattak a Continental Arénába, a Városi Jégpályára és a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI-be érkező gyerekek.

Volt kerekesszékes vívás, ülőröplabda, ülőkosárlabda és mediball is. Ezenkívül a különböző sportágak kiemelkedő sportolóival is megismerkedhettek a gyerekek. A vívást gyakorolhatták a Nyíregyházi Sportcentrum paralimpikon vívójával, Tarjányi Istvánnal, az ülőröplabdát pedig az NYSC sokszoros bajnok és kupagyőztes csapatával próbálhatták ki.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2024-ben immár hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. Az MPN Lélekmozgató programban hagyományosan résztvevő oktatási-nevelési, szociális és gyermekvédelmi intézmények, egyetemek és önkormányzatok mellett idén a sportegyesületek csatlakoznak a többszáz szervezetet megmozgató programsorozathoz. Nyíregyháza ezúttal a sorozat nyitó helyszíne volt.