MÁJUS 1-JÉN – INGYENES USZODA, RUBINT RÉKA EDZÉS ÉS SZÁMOS SPORTOS PROGRAM NYÍREGYHÁZÁN

Május 1-jén Nyíregyháza Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő szándékkal, a Mozdulj Nyíregyháza! jubileuma alkalmából hívja életre a Fitt-Város elnevezésű ingyenes családi Sport- és Egészségnapot. A nap középpontjában a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése áll majd. Közel 30 sportágat lehet kipróbálni, és a Sportcentrum élversenyzői személyesen is ott lesznek. Videóüzenetben Nyíregyházáról induló, de külföldön játszó sportolók is a rendezvény mellé álltak.

– Természetesen a Sportcentrum legjobbjai itt lesznek, de kaptunk támogató üzeneteket a városból származó sportolóktól akik élőben követik majd végig az eseményt, de mérkőzéseik miatt sajnos nem lehetnek itt. Egy igazi családi napot tervezünk, melyből reméljük, hogy hagyomány lesz – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Hétfőn 10 órától 14.00 óráig pecsétgyűjtő állomások várják a kilátogatókat a Continental Aréna és a Városi Uszoda parkolójában, illetve az arénában a belső tereken és a küzdőtéren. Aki összegyűjti a pecséteket, azaz ellátogat az állomásokra, tombolasorsoláson vesz részt, melynek a fődíja egy kerékpár. Reggel 8 órától díjmentesen vehető majd igénybe a Városi Uszoda, 16 órától pedig alakreform edzést tart Rubint Réka. Felállítanak egy Exatrun pályát is a csarnok mellett, ahol a városrészek mérik össze erejüket, de bárki kipróbálhatja az akadálypályát.- Ez az ország egy leghosszabb felfújható akadálypályája. Az ilyen jellegű televíziós műsorok nagyon népszerűek, és tavaly már nagy sikert aratott Nyíregyházán is más rendezvényeken ez a pálya. A Bringavárosnál pedig látszott, hogy a városrészek szeretnek egymással megmérkőzni, ezért azt gondoltuk, hogy most az akadálypályát leküzdve kiderülhet, melyik a legfittebb városrész, így meghirdettük a Nyíregyháza VB-t, azaz a Városrészek Bajnokságát – mondta Hornyák Enikő sportreferens.

Május 1-jén 10 és 14 óra között több mint 15 Fitt-mérésen vehetnek részt az érdeklődők a Continental Aréna aulájában, ahol megtudhatják, milyen egészségi állapotban vannak. De lesz gasztronómia, és színpadi produkció is. A szépkorúaknak külön ulti és sakkversenyt is hirdettek, előbbire még lehet jelentkezni. A Fitt-Város elsősorban nyíregyháziaknak szól, de ha valaki más településről érkezik és szeretne részt venni a Rubint Réka edzésen, vagy kipróbálna egy-egy sportágat, azokat is szeretettel várják a szervezők.

D.L.

www.nyiregyhaza.hu