Egy győzelem, egy vereség

Hosszú hétvége várt a Nyíregyházi Sportcentrum kadett kosárlabdázóira. Pénteken hazai pályán fogadták az Alba Fehérvár gárdáját. A nyíregyháziak bár már jól ismerték az ellenfelet, most ez kevésnek bizonyult és fehérváriak nyerték a találkozót 68-75-re.

  • 24 órán belül két mérkőzés várt ránk a pénteken és szombaton, így extra pihenőt adtam a srácoknak hétközben, hogy kellőképpen fittek legyenek. Nagyon szoros meccset játszottunk idegenben az Alba-val, ezáltal tudtuk mire számíthatunk. Mentálisan sikerült kimásznunk a gödörből és egy egész jó első félidőt produkáltunk, amit egy kevésbé eredményes második félidő követett. A kiélezett végjátékban sajnos a játékvezetés nem minket segített a kétes szituációkban. Így sajnos nem tudtuk megszerezni a győzelmet, de ennek ellenére büszke voltam a fiúkra, hiszen maximálisan küzdettek és csapatként működtek a pályán és azon kívül. – nyilatkozta Brugós Olivér, a csapat edzője.

A nyíregyházi kosarasokra szombaton újabb forduló várt. A soron következő mérkőzést az Újpest ellen játszották.  Az NYSC játékosai újult erővel vágtak neki a szombatnak és az eredmény sem maradt. Szép játékkal 87-95-re nyerték meccset.

A mérkőzésről Brugós Olivér  a következőket mondta:

  • Hajtós mérkőzésre számítottam, mivel otthon elég kellemetlen ellenfél az újpesti csapat. Kemény védekezést kaptunk, amire a második negyedben tudtunk igazán reagálni, így előnnyel mehettünk a félidőre. A második félidőt ismét gyengén kezdtük, nagyon sok labdát adtunk el, ami a koncentráció hiányát tükrözte. Verebélyi Áron nagyon jól szállt be a meccsbe ismét és döntő faktorrá nőtte ki magát a meccs végére! Az Elek-Pollák-Simon trió nagyon jól játszott és ismèt csapatként viselkedtünk, ez hozta a győzelmet! Külön kiemelném Sipos Kolost, aki a kispadról szàllított félelmetes energiákat az egész csapatnak, amire nagy szükségünk volt.

Eredmények:

Nyíregyházi Sportcentrum/A – Alba Fehérvár/A 68-75

Kiemelkedő teljesítmény: -Elek Marcell 21 pont 21 lepattanó -Németh Marcell 27 pont (5db 3pontos) -Pollák Milán 14 pont 10 gólpassz

Újpest -MT/A – Nyíregyházi Sportcentrum/A 87-95

Kiemelkedő teljesítmény: -Elek Marcell 40pont 25 lepattanó -Pollák Milán 14 pont 9 gólpassz -Simon Kristóf 12 pont 6 gólpassz -Németh Marcell 11 pont 5 lepattanó -Verebélyi Áron 7 pont 4 lepattanó 3 kiharcolt fault 3 gólpassz 1 blokk