Győzelem az egriek és a MEAFC ellen is

Két mérkőzést is játszott a múlt héten a Nyíregyházi Sportcentrum U16 kosárlabda csapata. Először, december 16-án hazai pályán fogadta az Egri VSI KOK együttesét Brugós Olivér gárdája, akik ellen hozták a paprírformát és fegyelmezett játékkal tudtak győzni 77-54-re.

Az első negyed végét még csak 4 pontos előnnyel zártuk, de utána sikerült folyamatosan növelni az előnyünket, úgy hogy mindenki viszonylag sokat tudott a pályán tölteni. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Elek Marcell (24 pont 18 lepattanó), Simon Kristóf (12 pont 6 gólpassz) és Németh Marcell (12 pont)– mondta a mérkőzésről Brugós Olivér.

A folytatásban, december 18-án már a MEAFC-hoz látogattak a nyíregyházi kosarasok, akik ellen 54-64-el zárták a találkozót.

Az első perctől kezdve úgy játszottunk, ahogy azt el is várom az ilyen ki-ki meccseket. Meg kell mutatni az ellenfélnek idegenben, hogy győzni jöttünk és kontrollálni kell a meccset az ellenfél pályáján. Az első negyedben sikerült 12 pontos előnyre szert tenni, amit utána tudtunk növelni a nagyszerű csapatmunkának köszönhetően. A negyedik negyed gyengébbre sikeredett, de legalább tudott mindenki játszani ismét, aminek kifejezett örülök. – nyilatkozta az NYSC edzője, aki hozzátette, hogy kiemelkedően játszott Elek Marcell (34 pont 15 lepattanó), Simon Kristóf ( 5 pont 6 lepattanó 5 szerzett labda 6 gólpassz) és Németh Marcell (13 pont 7 lepattanó)