THE FUTURE IS BRIGHT!!!  Online sportpszichológiai előadás a kosarasoknak

November utolsó hetében tovább folytatódott az utánpótlás kosarasok mentorprogramja. Ezúttal online tartott sportpszichológiai elődadást Dr. Nagy István, sportpszichológus. Az előadást Brugós Olivér, a mentorprogram ötletgazdája szervezte le, mivel már nem engedett a csoportosulás, így kénytelenek voltak az internetes megoldást választani.

A téma a pozitív gondolkodás,és a belső beszéd volt.A két mentor a lehetőségekhez képest igyekezett a lehető legtöbbet kihozni az előadásból,ami a visszajelzések alapján és a korlátok ellenére nagyon jól sikerült.

A mentorprogram sportpszichológusával beszélgettünk hogyan látja,illetve értékeli az eddig történteket:

-Először is üdvözlünk István és el kell, hogy mondjuk, hogy nagyon hálásak vagyunk neked, hogy munkáddal a Nyíregyházi Sportcentrum és a mentorprogramunkat segíted.Akik esetleg még nem ismernének, egy pár mondatban bemutatnád magad?

-Köszönöm szépen,én is hálás vagyok,hogy segíthetek.2005 óta foglalkozom emberek, csapatok és vállalatok fejlesztésével elsősorban üzleti környezetben.Jelenleg szabadúszó HR tanácsadóként és sportpszichológusként dolgozom. Az egyéni vállalkozásom és a magánrendelésem mellett a magyar jégkorong válogatottak sportpszichológusa vagyok.

-Elmondanád hogyan kerültél kapcsolatba a mentor programmal?

-Korábban én is kosárlabdáztam az NB I B-s csapatban. Sitku Ernővel is többször beszélgettünk a sportok mentális oldaláról,hogyan terelheti pozitív irányba a teljesítményt egy erre szakosodott pszichológus. Volt csapattársam Herczku Márton ajánlott Olivér figyelmébe még a nyár folyamán.Ezután Olivértől hamar jött a megkeresés,és elmondta nekem az elképzeléseit,illetve miként jövök én képbe a mentorprogrammal kapcsolatosan.

-Mint tudjuk igen-t mondtál végül a felkérésre.

-Volt nyíregyházi kosarasként nagyon motiváló azon dolgozni, hogy helyi tehetségekre épülő A-csoportos csapatunk legyen a jövőben.

-Mi a véleményed eddig a programot illetően?Tapasztalataid alapján mekkora lehetőség ez a fiatal kosarasainknak?

-A sport területén ritkán látni ilyen jól megszervezett tehetség programot, ráadásul több korosztályt is átfog. Igyekszem mindenben támogatni Olivért, hogy kézzel fogható eredményeket érjünk el a játékosok fejlesztése során.-Egyértelműen látszik a csapatsportokban is, hogy a tudatos, komplex, egyénre szabott fejlesztésekkel lehet nagyobb és gyorsabb fejlődést elérni a játékosoknál. A Mentorprogram egyedülálló lehetőség a helyi kosarasoknak.

-Igaz még nagyon az elején vagyunk,de mégis hogyan értékelnéd az eddigi két hónapot?

-Az első visszajelzések pozitívak, a vírus okozta nehézségek ellenére is tart a lendületünk. Ami pedig a legfontosabb, hogy a kiválasztott tehetségek elköteleződése és hozzáállása nagyon tetszik.

-Köszönjük szépen a válaszokat,további jó munkát kívánunk,és minél sikeresebb szezont kívánunk mindenkinek!