Ötödik hely a csapatbajnokságon

31 csapat versenyzett a pontokért a Székesfehérváron megrendezett csapatbajnokság döntőjében.

Idén rendhagyó módon került megrendezésre a Magyar Atlétikai Szövetség által szervezett Atlétikai Csapatbajnokság szeptember első hétvégéjén, hiszen az elődöntőket – a koronavírus járvány miatt – kihagyták, így minden induló csapat a döntőben kapott lehetőséget a pontszerzésre.

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői – ahogy évek óta – a Debreceni Sportcentrum –Sportiskola atlétáival együtt gyűjtötték a pontokat.A férfiak 5000 méteres gyalogló számában húsz percen belül ért célba Helebrandt Máté (19:57:43), ezzel pedig az első helyet sikerült megszereznie.

A női diszkoszvetésben Kerekes Dóra (51.85) nem talált legyőzőre. A férfiaknál Szikszai Róbert második lett (60.31), a szintén nyíregyházi színekben induló Káplár János pedig 54.06-tal negyedik helyezést ért el. A súlylökőknél Tóth Balázst (16.73) csak a GEAC-Ikarus atlétájának, Kovács Lászlónak (16.77) sikerült megelőznie.

A debreceni atléták közül Kozák Luca 100 méteren és 100 gáton is remekelt és abszolút első lett, megelőző csapattársát, Kerekes Grétát. A nyitónapon Koroknai Máté 400 gáton diadalmaskodott új egyéni csúccsal 400 gáton. A debreceniek atlétái közül gerelyhajításban Szilágyi Réka, rúdugrásban pedig Klekner Hanga nem talált legyőzőre. A 4×100-as női váltó második lett, Kácser Zita pedig harmadikként ért célba a félmaratoni távon.

A kétnapos viadalon összesítésben a DSC-SI – NYSC együttese az ötödik helyen végzett.

Eredmények:

1.GEAC–Ikarus

2.MTK–UTE

3.FTC

4.Bp. Honvéd

5.DSC–SI–NYSC

6.Pannon Duo