13 méter fölé dobná

Folyamatosan edzésben van a Nyíregyházi Sportcentrum súlylökője, Tucsa Veronika, aki új – forgásos – technikával készül az augusztus 8-9-én megrendezésre kerül országos bajnokságra.

Veronikával a koronavírus-járvány okozta helyzetről, az új technikáról, a célokról beszélgettünk.

Hogyan küzdötted le a járvány okozta nehézségeket?

Nem volt könnyű, de igyekeztem és természetesen az edzőm, Kerekes László is mindenben segített. A napi edzésritmusomat próbáltam tartani, futottam és saját testsúlyos edzésekkel tartottam karban magam. Emellett utolsó éves vagyok a Nyíregyházi Egyetem testnevelés-környezetismeret szakán, így duplán adott volt a feladat, de szeretem a kihívásokat.

Nemrég kezdted el a forgásos technika elemeit elsajátítani. Mi a különbség a két technika – a forgásos és a becsúszásos – között?

Körülbelül két hónapja tanulom a forgásos technika elemeit, a becsúszásost pedig folyamatosan gyakorlom. A kettő között az a különbség, hogy a becsúszásos egyenes vonalú, míg a forgásosnál a forgásból kell egyenesbe jönni. Nagyobb sebességet lehet vele elérni, így messzebbre repül a súly. Több versenyen is elindulsz az országos bajnokságig.

Milyen eredményt tűztél ki célul magadnak?

A hétvégén az Ikarus BSE felkészülési versenyen állok a dobókörbe, ami ismét egy jó lehetőség, hogy kipróbálhatom magam. Reálisan nézve az augusztusi országos bajnokságon az első ötbe szeretnék bekerülni. A cél természetesen, hogy stabilan 13 méter felett tudjak dobni ezzel a technikával.