Vasárnap a súlylökőké a főszerep

Július 19-én az az Ikarus BSE Sporttelepén találkoznak az ország súlylökői és gerelyhajítói.

A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben ezúttal nyolcan versenyeznek majd az Ikarus BSE újonc, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt súlylökő és gerelyhajító versenyén.

Zömmel fiatalok mennek a budapesti versenyre, kivéve Tucsa Veronikát, aki már a felnőttek között próbál szerencsét. Ez a felkészülési verseny ismét egy nagyon jó lehetőség az országos bajnokságra. A felnőtt országos bajnokságot augusztus 8-9-én rendezik meg és utána szinte egymást követik majd a korosztályos megmérettetések is. A versenyzőink nagyon jó formában vannak. Az elmúlt hétvégén Szombathelyen többen is egyéni csúcsot dobtak. És külön kiemelném Tucsa Veronikát is, aki egy új technikát tanul. Az eddig tanult, becsúszásos mellett a forgásos technika elemeit tanulja, így külön fontos neki, hogy minél több versenyen kipróbálja magát. – nyilatkozta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője.

A Nyíregyházi Sportcentrum indulói: Takács Patrik, Bényei Petra, Bucsánszki Zsombor, Tamás Szabolcs Attila, Kovács Roland, Szalmási Tibor, Vass Anett, Tucsa Veronika

Edző: Kerekes László