Edzőterem otthon

A koronavírus – járvány helyzet a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak is jelentősen átalakította az életét. A sportolók a medencében nem tréningezhetnek, így csak az online formában kapott edzéseket tudják otthon elvégezni. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Szurovcsják Ivett az idény megkezdése előtt nagyon jó formában volt. Túl volt egy sikeres franciaországi versenyen Hatházi Dórával és várták az Országos Bajnokságost, illetve a közelegő Eb-t.

Az Országos Bajnokság előtt másfél héttel alakult ki a koronavírus-járvány helyzet. Készen voltunk az Ob-ra. Nemcsak az OB-ra, hanem az Európa-bajnokságra is teljes gőzzel készültem. Az eredmények azt mutatták, hogy reális lett volna az indulás. Nagyon jó formában voltam. –mondja Ivett, akit nagyon megviselt ez a helyzet.

Két – három hét telt úgy, hogy nem akartam felfogni ezt az egészet, akkor viszont úgy éreztem, hogy meg kell ráznom magam és mindezt saját magamban kell feldolgozni. Egy járt a fejemben, hogy egészségesek maradjuk mindannyian és nem adhatom fel. Nagyon közel állok nagymamához, ezért ez még fontosabb volt. Emellett pedig hiányzott a mozgás, a víz.

Konditerem otthon

Elkezdtem futni. Napi 8-10 km futok és nagyon büszke vagyok magamra, mert sohasem szerettem futni, most egyre jobban. Otthon kialakítottam egy kis konditermet magamnak, így amit az edzőim – Kovács Rita és Urbin Tamás – küldenek, mindent meg tudok csinálni. Van evezőgép, trx. Felállítottam a napi rendszert is az életemben. Reggel ugyanúgy kelek, ahogy edzésekre jártam az uszodába, ekkor edzek egyet. Aztán jönnek az egyetemi tanulmányaim, történelem-testnevelés szakra járok a Nyíregyházi Egyetemre. Majd jön az otthoni kondiedzés. Igyekszem úgy alakítani a napjaimat, hogy minden második nap tudjak futni.

Kerti munkával lazít Szurovcsják Ivett

Most alakul a kertünk, ugyanis nemrégen költözködtünk, így rengeteg munka akad a ház körül. Például most füvesítettünk. Ez nagyon jó levezetője volt egy napnak. Aztán jöhetnek most a virágok is. És a kutyámról sem feledkezhetek el. Egy gyönyörű három éves huskym van. Ő nagyon igényli, hogy nap,mint nap kilométereket sétáljak vele. A víz viszont már nagyon hiányzik, így remélem, hogy hamarosan vissza tudunk térni a medencébe.