Indulhat a kispályás bajnokság – Május 18-tól ismét játszhatnak az együttesek Nyíregyházán

Május 18-án elkezdődik az idény a Városi Kispályás labdarúgó bajnokságban. A koronavírus-járvány miatt áprilisban nem léphetnek pályára az együttesek, de az enyhítéseknek köszönhetően megrendezhető a tavaszi szezon. 

115 csapat készült a tavaszi kispályás bajnoki rajtra. Áprilisban kezdődött volna a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. A koronavírus –járvány miatt azonban a többi bajnoksághoz hasonlóan ezt sem lehetett megrendezni. Most viszont úgy tűnik, mégis elindulhat a szezon. 

– Egyeztettünk a Sportcentrum vezetésével, és május 18-tól elkezdődik a kispályás bajnokság tavaszi idénye. Kérek mindenkit, hogy szurkolókat ne hozzanak magukkal, a találkozókat pedig kevesebb pályán bonyolítjuk majd le, így tovább tart az idény – mondta Dajka László főszervező. 

A kispályákat a NyírVV szakemberei a rajtra teljesen felkészítik. Elképzelhető, hogy a strandfoci tornákat is meg lehet majd tartani Sóstón, igaz, a tervezettnél később, augusztusban. A kispályás bajnokság az egyik legnépszerűbb szabadidős sporttevékenység, hetente ezreket mozgat meg, és a tervek szerint augusztusban már a következő idény indul. Jó hír, hogy május 5-től a stadionban lévő kis műfüves pályát kibérelhetik a csapatok, és felkészülési mérkőzéseket játszhatnak. 

D.L., www.nyiregyhaza.hu