Augusztusban Ob, szeptemberben Csapatbajnokság

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái szeretnének minden versenyen maximálisan jól szerepelni.

Az elmúlt héten – hozta nyilvánosságra a Magyart Atlétikai Szövetség a 2020.évi alternatív versenynaptár tervezetét, amely – mint írják – napról-napra változásokon fog átmenni az újabb információk és döntések nyilvánosságra hozatalával. A MASZ a lehetőségekhez mérten az összes elmaradó versenyt igyekszik majd pótolni, de ezek közül is a felnőtt és korosztályos országos bajnokságok, valamint a csapatbajnokság is prioritást élvez.

Az új , tervezett naptárról, a „közelgő” versenyekről kérdeztük Vas Lászlót, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetőjét!

Az alternatív versenynaptárban augusztusban rendezik meg a 125. Országos Bajnokságot, szeptemberben pedig már a Csapatbajnokság döntőjének lehetséges időpontját is kitűzte a MASZ. Hogyan készültök majd és mit lehet még tudni ezekről a megmérettetésekről

-A Magyar Atlétikai Szövetség az EAA-val és az IAAF-el is egyeztetett, ezután készítették el a módosított versenynaptárat. Bízunk benne, hogy a korosztályos országos bajnokságokat meg fogják tartani, úgy hogy kitolják a versenyeket az őszi időszakra, de ezt még befolyásolhatja a junior világbajnokság időpontja, amely még nem került meghatározásra. Az már biztos, hogy a válogatott viadalok és a Felnőtt Európa – bajnokság is be van tervezve. A felnőtt országos bajnokság esetében figyelembe vették a World Athetlics által javasolt idősávot a nemzetközi bajnokság megrendezésre. –mondja Vas László.

Az edzések kiscsoportos edzéseiről még folynak a megbeszélések.

Az időpontok ismeretében még egyeztetünk a Nyíregyházi Sportcentrum vezetésével, hogy az ifjúsági kortól felfelé – akik eredményesek lehetnek a bajnokságon – elkezdhessék az edzéseket, természetesen kis létszámban és minden egészségügyi szabályt, előírást megtartva. A serdülők majd később – ha már látjuk a járvány végét – kezdik el a közös tréningket , hiszen nekik majd elrőláthatólag szeptember végén lesz a bajnokság . – mondja bizakodva a szakágvezető.

A csapatbajnokság esetében valószínűleg csak egy forduló kerül megrendezésre. Az összes nevezett csapat részvételével zajló döntő a magyar atlétika nagy ünnepélye lehet.

Szeptember elején tartják meg a Magyar Csapatbajnokság döntőjét, ami nagy létszámú megmérettetés lesz, hiszen az elődöntőkre már nem kerülhet sor és itt minden csapat – több mint 20 – el fog indulni. Ezen is szeretne jól szerepelni a Nyíregyházi Sportcentrum, mivel pénzdíjas lesz, a nyeremény most mindenképpen jól fog jönni. Mindenestre reméljük a legjobbakat. – tette hozzá Vas László.