Ezüstérem a „B” döntőn
Ezüstérem a „B” döntőn
Nyíregyháza rendezte az U16-os korosztály Nemzeti fiú Kadett Bajnokság „B” Döntőjét a hétvégén. Az országos megmérettetés a 9-16. helyezés megszerzéséért zajlott…
Nyíregyháza rendezte az U16-os korosztály Nemzeti fiú Kadett Bajnokság „B” Döntőjét a hétvégén. Az országos megmérettetés a 9-16. helyezés megszerzéséért zajlott.
Nyíregyháza rendezte az U16-os korosztály Nemzeti fiú Kadett Bajnokság „B” Döntőjét a hétvégén. Az  országos megmérettetés a 9-16. helyezés megszerzéséért zajlott. A torna első napján a Nyíregyházi Sportcentrum az AKMÉ Körmendi Törpördögök ellen lépett pályára. Jól kezdett Nyíregyháza, az első negyedben szerzett előnyt sikerült megőrizni a játék végéig. A második ütközetét a Bajai Bácska FKE ellen vívta a Sportcentrum, itt is a jó kezdés határozta meg a játék kimenetelét, a második győzelmet is behúzták Scheiber József tanítványai. A vasárnapi döntő ütközetet a Zsíros Akadémia Kőbánya/A együttese ellen vívta a Nyíregyházi Sportcentrum, a tét az országos bajnokság 9. helyének megszerzése volt. A döntő felvonásban a Kőbánya játékosa jegyezte az első kosarat, majd Kurucz Ádám sikeres középtávolijával a hazaiak is megkezdték a pontgyártást. A negyed végére a vendégek 10 pontos előnnyel zártak. A Zsíros Akadémia egészen a 25. percig őrizte az előnyt, amikor is T. Bodnár Balázs sikeres hárompontosával először vezetett Nyíregyháza. Az utolsó játékrészt 1 pontos előnnyel kezdték meg a hazaiak, de sajnos három kimaradt hárompontos és három eladott labda megpecsételte a Sportcentrum sorsát. Összesítve a 2017/2018. Nemzeti Fiú Kadett Bajnokságot, a Nyíregyházi Sportcentrum az előkelő 10. helyet szerezte meg.
A csapat tagjai: Bogár Péter, Bogár Tamás, Dévald Péter, Ferencz Bálint, Hengsperger István, Juhász Márk József, Kurucz Ádám, Magyari Gergely, Mezei Marcell, Nagy Márk, Papp László, Szalmási Tibor, Szenti Mátyás, T. Bodnár Balázs, Tömöri Péter, Végső Bálint.
A „B” döntő eredményei:
AKMÉ Körmendi Törpördögök – Nyíregyházi Sportcentrum/A 64-79Bajai Bácska FKE – Nyíregyházi Sportcentrum/A 48-58Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Nyíregyházi Sportcentrum 82-68