Ezüst Szegedről
Ezüst Szegedről
Az U13-as döntőre hétvégén két napon keresztül a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében került sor. Moravszki Gyula együttese a csoportmérkőzéseken az MTK és a Gödöllő gárdájával…
Ezüstérmet szerzett az U13-as röplabda országos döntőben a Nyíregyházi Sportcentrum U13 B csapata.
Az U13-as döntőre hétvégén két napon keresztül a szegedi József Attila Általános Iskola tornatermében került sor. Moravszki Gyula együttese a csoportmérkőzéseken az MTK és a Gödöllő gárdájával mérkőzött meg.Az MTK-tól 2:1-re kapott ki a NYSc együttese, a gödöllőieket 2:1-re sikerült megverniük, a körbeveréseknek   köszönhetően a nyíregyháziak bekerültek a legjobb nyolc közé, ahol már a RÖAK-os lányokkal szemben kellett a pályán bizonyítaniuk. A lányok keményen küzdöttek, s 2:1-es nyíregyházi győzelem született, ezáltal bekerültek a legjobb a négy közé. A Nyíregyháza B a Gödöllővel került ismét szembe az elődöntőben, ahol Moravszki Gyula együttese 2:1-re múlta felül a gödöllőieket.
A döntőben a Nyíregyháza és a Békéscsaba feszült egymásnak. Két szettben dőlt el az utolsó párharc is a csabaiak javára, így az NySc a dobogó második fokára állhatott fel.
A csapatok díjazása után többek között egyéni díjazásban részesült Daniló Alexandra is, a Nyíregyházi Sportcentrum röplabdása.
Az ezüstérmes csapat névsora: Daniló Alexandra, Klebersz Lili, Birta Zoé, Mezősi Laura, Sitku Panna, Kormány Gréta, Pradlik Tímea, Farkas Réka, Racskó Míra, Fórizs Flóra, Farkas Gréta, Székely Eszter
Edzők: Moravszki Gyuláné Éva, Moravszki Gyula
Fotó: MRSZ utánpótlás