Azért volt érvényes kísérlete
Azért volt érvényes kísérlete
Bizony, ettől Európa-bajnokság az Európa-bajnokság, hogy a lécet öt centinként emelgetik, még a selejtezőben is. Így aztán a felnőttek fedett pályás kontinensbajnokságán ezúttal, a hétvégi prágai viadalon bemutatkozó Bakosi Péter a második kísérletre teljesített 214 centi után máris a 219-re próbálkozott
Bakosi Péternek a férfi magasugrás selejtezőjében csak a kezdőmagasság átugrása sikerült a prágai Európa-bajnokságon.
Bizony, ettől Európa-bajnokság az Európa-bajnokság, hogy a lécet öt centinként emelgetik, még a selejtezőben is. Így aztán a felnőttek fedett pályás kontinensbajnokságán ezúttal, a hétvégi prágai viadalon bemutatkozó Bakosi Péter a második kísérletre teljesített 214 centi után máris a 219-re próbálkozott, és ettől idén csak egyszer ugrott magasabbat, amikor az országos bajnokságot 220-szal nyerte.
Az Eurosport2 élő közvetítése során ezen a magasságon a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőjének második kísérlete került képernyőre, amikor a lábával húzta le a lécet. Utána edző-édesapja, a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok Bakosi Béla látta el tanácsokkal, de harmadszor sem sikerült átjutni a magasságon. A selejtezőszint amúgy 231 centi volt.
A 27 versenyzőt számláló mezőnyben Bakosi Péterrel együtt öten ragadtak a kezdőmagasságon, Peti és a spanyol Miguel Ángel Sanchónak kellett 214-re is javítania, így ők ketten végeztek holtversenyben a 25. helyen, megelőzve a szlovák Michal Kabalkát, akinek a kezdőmagasságon sem volt érvényes kísérlete.
Forrás: szon.hu