Nyíregyházi Sportcentrum KA U16/A
Nyíregyházi Sportcentrum KA U16/A
Februárban folytatja szereplését a Nyíregyházi Sportcentrum U16/A csapata. A Keleti Alapszakasz megnyerése után (10 mérkőzésből 10 győzelem), a fiatalok a kiemelt felsőházba jutottak ahol a négy legjobb keleti és nyugati csapat szerepel.
Februárban folytatja szereplését a Nyíregyházi Sportcentrum U16/A csapata.
A Keleti Alapszakasz megnyerése után (10 mérkőzésből 10 győzelem), a fiatalok a kiemelt felsőházba jutottak ahol a négy legjobb keleti és nyugati csapat szerepel. A keleti riválisok ellen 6 győzelmet magukkal visznek Pethő Ákos tanítványai, hiszen a továbbjutott csapatok közül a Budapesti Honvédot, a Debreceni Kosárakadémiát és a Szolnoki VSI-t is kétszer győzték le. A folytatásban a Sopron, Vasas, Mafc és a Körmend együtteseivel kell oda-vissza megmérkőzni.
Az első mérkőzést február 15-én vívták a két évvel ezelőtti bajnok Vasas otthonában. Az elején nehezen találták a ritmust a Sportcentrumos fiúk, több tiszta helyzet és büntető is kimaradt ennek köszönhetően a házigazda 16-7 arányban nyerte az első 10 percet. A másodikban feljavultak a vendégek, a Fazekas-Demeter-Mokánszki hármas jó játékának köszönhetően a második negyedet 15 ponttal, 26-11-re hozták, így a félidőre 33-27-es nyíregyházi előnnyel vonultak a csapatok. A harmadik negyed eredményben és játékban is megegyezett az első negyeddel (16-7), az utolsó játékrésznek 43-40-es Vasas vezetéssel futottak neki a csapatok. Az utolsó negyedben Fazekas Csaba mellett nagyon fontos kosarakat szerzett Vaskó György és Sitku Márton is, és egy perccel a vége előtt Demeter Ádám hárompontosa adta meg a kegyelemdöfést.
23-13-as utolsó negyednek hála a mérkőzést 63-56-ra nyerte a Nyíregyházi Sportcentrum.
Vasas Akadémia – Nyíregyházi Sportcentrum 56-63
Legjobb dobók: Fazekas 22/3,Demeter 14/3, Mokánszki 9/9, Vaskó 6/6,Sitku 4, Pálosi 4, Kánya 2,Heinrich 2
A csapat ennek a  győzelemnek, valamint a Sopron otthoni vereségének köszönhetően vezeti a Kiemelt Felsőház tabelláját. A következő alkalommal szintén Budapestre látogat a csapat, ahol a MAFC vendégei lesznek.