Főszerepet kap a gyors a visszarendeződés
Főszerepet kap a gyors a visszarendeződés
Pozitív értelemben alaposan felspanolva utaznak pénteken Kecskemétre a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabdázói. Két okból is. Egyrészt az eredetileg szombatra kiírt találkozót a kecskemétiek módosították, új időpontnak a péntek este hét órát és a szombat délelőtt tízet jelölték meg.
Pozitív értelemben alaposan felspanolva utaznak pénteken Kecskemétre a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabdázói.
Két okból is. Egyrészt az eredetileg szombatra kiírt találkozót a kecskemétiek módosították, új időpontnak a péntek este hét órát és a szombat délelőtt tízet jelölték meg. Egyik sem kedvező a nyíregyháziaknak, végül a kevésbé rossz péntek este mellett döntöttek.
Ami talán még fontosabb: a visszavágás fűti a nyírségieket, hiszen az őszi bajnokin a vendég kecskemétiek nyertek 23-22-re.
– A Fradi elleni győzelem nagy lökést adott a csapatnak, hiszen az értékes két pontot jó játékkal szereztük meg – indította a beharangozó beszélgetést Varga Zsolt, az NYKC szakmai igazgatója. – Ennek a sikernek megfelelő önbizalmat kellett adnia a pénteki esti találkozóra, amelyen elsősorban önmagunkért szeretnénk megszerezni a győzelmet, hiszen ősszel hiába vezettünk többször is több góllal, végül a kecskemétiek nyertek. Ezért aztán nagy a bizonyítási vágy a játékosokban. Azt tudni kell, hogy a kecskemétiek otthon igen veszélyesek, elsősorban a gyors kontráikkal.
– Az őszi hazai meccset alaposan kielemeztük, tanultunk a hibákból. Akkor tizenhárom gólt kaptunk gyors indításból, így elsősorban ennek elkerülése lesz a legfontosabba. Felállt fal ellen nem igazán hatékonyak a kecskemétiek, így az aktív visszarendeződésre kell majd nagyon figyelnünk. A védekezésünket kellően megszerveztük, saját fegyverükkel, gyors gólokkal szeretnénk majd legyőzni őket.
A hangulatra nincs panasz, Kurbely László bordasérülése javult, sajnos Kőrizs István viszont hiányozni fog. A Fradi ellen három hétméterest hárító kapus sérülése komolynak bizonyult, hiszen elszakadt a bokaszalagja. Ő biztosan nem léphet majd pályára.
Forrás: szon.hu