Fel kellett rúgni a gyúrópadot
Fel kellett rúgni a gyúrópadot
Vereség (66–77) után is megtapsolta a közönség vasárnap a Marso-NYKK kosárlabda-csapatát, amely a második félidőben, de különösen a harmadik negyedben nagyot küzdött a listavezető, a Szolnok nélküli mezőnyben az alapszakasz-elsőségre legesélyesebbként pályázó Paks ellen
A harmadik negyedtől bemutatott küzdőszellem az alap, de extrák nélkül nincs győzelem.
Vereség (66–77) után is megtapsolta a közönség vasárnap a Marso-NYKK kosárlabda-csapatát, amely a második félidőben, de különösen a harmadik negyedben nagyot küzdött a listavezető, a Szolnok nélküli mezőnyben az alapszakasz-elsőségre legesélyesebbként pályázó Paks ellen. Így aztán a nyíregyházi férfi kosarasok elérték, hogy a nagyszünetbeli húszpontos hátrány ellenére egyszer még nyílttá vált a parti, igaz, amikor öt pontra felzárkózott a házigazda, az Atomerőmű újra robbantott. De mi történt a nagyszünetben az öltözőben, amitől megváltozott a csapat játéka és mentalitása?
– Semmi különös, csak felemeltem a hangom, meg felrúgtam a gyúrópadot, ennyi – adott hangulatjelentést Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Lehet veszíteni, de jóval nagyobb küzdőszellemet vártam a csapattól, legalább olyat, amilyet a harmadik negyedben bemutattunk. Tudjuk, hogy a Paks jobb erőkből álló és jobb körülmények között dolgozó csapat, de azt nem szeretem, hogy már a mérkőzés elején úgy gondoljuk, ennek a pályán is meg kell mutatkoznia. A harmadik negyedre elsősorban a védekezésünk javult fel, bebizonyítva, hogy az leginkább akarat kérdése.
Forrás: szon.hu