Kihozni belőle a maximumot
Kihozni belőle a maximumot
Míg az alapszakasz első körében a két veretlen csapat mérkőzése volt a Marso-NYKK–Sopron férfibajnoki, addig mostanra alaposan eltávolodtak egymástól a tabellán a felek. A nyíregyháziak azóta csak egyszer nyertek, a Sopron viszont mindössze kétszer vesztett, így második helyezettként fogadhatja szombaton a 11. pozícióba
A Sopron elleni szombati idegenbeli bajnokinak finoman fogalmazva sem a Marso-NYKK az esélyese.
Míg az alapszakasz első körében a két veretlen csapat mérkőzése volt a Marso-NYKK – Sopron férfibajnoki, addig mostanra alaposan eltávolodtak egymástól a tabellán a felek. A nyíregyháziak azóta csak egyszer nyertek, a Sopron viszont mindössze kétszer vesztett, így második helyezettként fogadhatja szombaton a 11. pozícióba visszacsúszott nyíregyháziakat. Egy biztos: az esélyesség terhe most nem Sitku Ernő játékosainak vállát nyomja.
– Valóban, a Sopron elég jól játszik a bajnokság során, igazából csak egyszer tévesztettek lépést, amikor hazai pályán kikaptak a Pakstól, de azonnal javítani tudtak, hiszen a múlt vasárnap Kecskeméten nyertek – mondta a Marso-NYKK vezetőedzője. – Ez nem jó hír a számunkra, tényleg az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára. Ezzel együtt ki kell hoznunk a maximumot a mérkőzésből, arra kell törekednünk, hogy az erősségeink kerüljenek előtérbe és az esetleges gyengeségeinket pedig el tudjuk rejteni.
A soproni túrával lezárul a nyíregyházi csapat négy idegenbeli mérkőzésből álló nagy sorozata, aztán jön két hazai mérkőzés (a jövő héten szerdán a Kaposvár, majd január 29-én a MAFC ellen), amelyeken muszáj lesz nyerni. Nem lenne baj, ha ezek előtt nem roppanna meg az önbizalom egy kiadós soproni vereséggel.
Forrás: szon.hu