Ez egy ilyen bajnokság
Ez egy ilyen bajnokság
Szomorú igazság: magyar röplabdázónak fény évente adatik meg az élmény, hogy szurkolói zsivajtól hangos arénában produkálja magát. Pénteken eljött ez a pillanat. A Fatum-Nyírsuli-NRK vezetőségének hathatós marketing tevékenységét siker koronázta
Nagyszerű hangulatú mérkőzésen nyert a Fatum-Nyírsuli-NRK.
Szomorú igazság: magyar röplabdázónak fény évente adatik meg az élmény, hogy szurkolói zsivajtól hangos arénában produkálja magát. Pénteken eljött ez a pillanat. A Fatum-Nyírsuli-NRK vezetőségének hathatós marketing tevékenységét siker koronázta: az élvonalbeli női csapat hazai bemutatkozására élet költözött a bujtosi csarnokba. A Kaposvár elleni fellépésen – a sportág honi viszonylatában – nézőcsúcsnak örvendhettek a nyíregyháziak, akik iparkodtak a milíőnek megfelelő előadással előrukkolni.
Nos, izgalomban nem volt hiány, s mint a könnyfakasztó filmekben, a befejezés is elnyerte a közönség tetszését. Mert bár az első szettet „elgörcsölte” a nyírségi gárda, sőt, a második játszmában 3:9-ig csak küszködött, ha nehezen, de azért beindult a gépezet. A cseresorból bevetett AndrejkovicsAlexandra négy ász nyitással fújt riadót, RomaFlóra és VénEszter villanásaival meglódult a házigazda.
Az egyenlítés után lendületből – a feltámadt Ribeiro vezérletével – behúzta a harmadik etapot az NRK. A negyedikben pedig minden happynek tűnt, mígnem a tekintélyes előnyt (12:7) szemvillantás alatt elherdálta a hazai társulat. Olyannyira, hogy kiélezetté vált a meccs, hogy csupán a harmadik meccslabda értékesítével tudta végképp megadásra késztetni ellenfelét a Nyíregyháza, amely vasárnap Miskolcon folytathatja eleddig látványos menetelését.
Röplabda: NB I., női, 3. forduló
Fatum-Nyírsuli-NRK–Kaposvár 3:1 (-20, 23, 18, 26)
Bujtosi csarnok, 740 néző, v.: Csikós, Nagy L.
NRK: Erdős Zs. 8, Sikos P. 9, Vén E. 13, Ribeiro 15, Hengsperger 1, Roma F. 12. Csere: Botos F. (liberó), Sitku T., Andrejkovics 9. Edző: Kőhalmi Richárd.Kaposvár: Ihász D. 5, Rák R. 20, harmath 5, Horváth A. 15, Pintér Zs. 12, Szívós 4. Csere: Csitári (liberó), Jenei 2, Pedranzini 2. Edző: Oláh János.
Ász: 11–6. Rossz nyitás: 9–11.
Mesterszemmel
Kőhalmi Richárd: – Ez egy ilyen bajnokság lesz, nagyon meg kellett szenvedni a győzelemértOláh János: – Sok a sérültünk, ennyi volt bennünk. Gratulálok az ellenfélnek.
Forrás: szon.hu