Nem beszéltek a levegőbe
Nem beszéltek a levegőbe
A jelek szerint nem beszélt a levegőbe a Fatum-Nyírsuli-NRK vezetősége, amikor azt szajkózta: az élvonalbeli női röplabda bajnokság minden korábbinál élesebbnek ígérkezik. A nyíregyháziak saját bőrükön tapasztalták mindezt: a nyitókörben az UTE ellen elbukott összecsapás után az újonc Budaörs otthonában fellépés sem volt fáklyásmenet.
Megszenvedett a remélt győzelemért a Fatum-Nyírsuli-NRK – Budaörsön.
A jelek szerint nem beszélt a levegőbe a Fatum-Nyírsuli-NRK vezetősége, amikor azt szajkózta: az élvonalbeli női röplabda bajnokság minden korábbinál élesebbnek ígérkezik. A nyíregyháziak saját bőrükön tapasztalták mindezt: a nyitókörben az UTE ellen elbukott összecsapás után az újonc Budaörs otthonában fellépés sem volt fáklyásmenet. A remélt diadalért megszenvedett a Kőhalmi-gárda, olyannyira, hogy öt szettes csatába bonyolódott, emiatt a győzelemért járó két pont mellett egyet a fővárosban hagyott.
– Annyit feltétlenül megemlítenék, ez nem 3:2-es meccs volt: mindent tekintetben jobbnak bizonyultunk, de… – füstölgött némiképp KőhalmiRichárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Nem sikerült folyamatosan érvényesíteni akaratunkat, az első elveszett szett még úgymond belefért, viszont az, hogy a negyedik is elment, ez mindenképpen elemzésre szorul. Különösen annak ismeretében, hogy nagy előny birtokában nem tudtuk befejezni a meccset. Tény, fiatal a csapatunk, amelynek szokni kell az éles helyzeteket.
Megjegyzem, a szűk budaörsi teremben alighanem mások is meg fognak izzadni, főleg úgy, hogy a rajt óta igazolásokkal erősítenek a hazaiak. Hozzáteszem, a hétvégi eredmények is mutatják, nem lehet sehol biztosra menni, valamennyi megnyert mérkőzést meg kell becsülni.
A két budapesti túrát követően pénteken végre a Bujtosi Csarnokban is debütál az NRK, amely a Kaposvárt fogadja.
Röplabda: NB I., nőiA 2. forduló eredményei

Palota RSC–Aluprof-TF-Budapest 0:3 (-20, -23, -18),
Linamar-Békéscsaba RSE–Vasas-Óbuda 2:3 (-20, 19, -22, 23, -16),
Albrecht MVSC-MISI–MTK Budapest 3:2 (-22, 25, -20, 15, 10),
Diamant-Kaposvár–UTE 1:3 (–19, –15, 23, –15).

Forrás: szon.hu