A Diáksport Napján átadták a tekepályát
A Diáksport Napján átadták a tekepályát
Átadták a Nyíregyházi Tekecsarnok felújított pályáit. A beruházásnak köszönhetően a tekéseknek nem kell többé más városban játszaniuk mérkőzéseiket. A pályákat a Városi Diáksport Napon már használatba vehették a nyíregyházi iskolások.
Átadták a Nyíregyházi Tekecsarnok felújított pályáit.
A beruházásnak köszönhetően a tekéseknek nem kell többé más városban játszaniuk mérkőzéseiket. A pályákat a Városi Diáksport Napon már használatba vehették a nyíregyházi iskolások.
Több száz gyerek érkezett Nyíregyháza iskoláiból a Városi Diáksport Napra. A rendezvényen nemcsak a különböző sportágakkal ismerkedhettek meg a tanulók, hanem versenyeztek is. A 4×100-as váltófutás után például kiderült, melyik a leggyorsabb iskola, kötélhúzást követően pedig, hogy melyik a legerősebb intézmény. A közelmúltban több fejlesztés is történt Nyíregyházán, így a diákok jobb körülmények között sportolhatnak.
– Átadtuk az extrém parkot, a streetball pályát, Sóstón a rekortánt és rendbe tettük a kispályákat. Csak néhány fejlesztés azok közül, melyeket elvégeztünk, és amelyeket a diákok is használhatnak – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.
A Diáksport Napon már a felújított tekepályákat is kipróbálhatták a tanulók. A város saját forrásból teljesen kicserélte a pályákat a legmodernebbre, így nem kell többé a Szupeligában szereplő teke csapatnak Ózdon játszania a mérkőzésit. Az új pálya mindenben megfelel az előírásoknak. A fejlesztés 7 millió forintba került. A paneles pálya elemei Németországból érkeztek, halk golyóvisszafuttatót létesítettek, a NyírVV Kft. pedig az épületet is helyreállította. Idén több fejlesztés is történt a Városi Stadionban. Felújították a mosdókat, a kispályás pályák világítást kaptak és újak a pénztárak is. A tervek szerint jövőre a régi lelátó is teljesen megújulhat.
Forrás: nyiregyhaza.hu
Az eredmény letölthető a mellékleteknél!