Nincs helye a lazulásnak!
Nincs helye a lazulásnak!
Az álmoskönyvek szerint nem túl szerencsés, ha egy csapat két idegenbeli túrával indítja a bajnoki szezont. Márpedig a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabda együttese Újpesten kezdte
A kubai Aguilera is felvette a tempót, az NRK pedig az újonc Budaörs otthonában tör a győzelemre.
Az álmoskönyvek szerint nem túl szerencsés, ha egy csapat két idegenbeli túrával indítja a bajnoki szezont. Márpedig a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabda együttese Újpesten kezdte, szombaton pedig Budaörsön folytatja szereplését. Ez van, ezt kell szeretni.
Nézzük a dolog jó oldalát. Az UTE elleni vereséget követően legalább egy hét jutott arra, hogy a közvetlenül a rajt előtt beesett Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon összecsiszolódjon frissen megismert társaival. A kubai légiós még kihagyta a nyitómérkőzést, most viszont – leküzdve az átállás nehézségeit – minden további nélkül bevethető az újonc házigazda otthonában.
– Aguilera nagy akarással és ambícióval vetette munkába magát, nyilván, azért még idő kell ahhoz, hogy teljes mértékben beilleszkedjen – taglalta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A megfelelő hozzáállás különösen fontos lesz ebben az idényben, ez ugyanis egy olyan bajnokság, amelynek során egyetlen mérkőzésen sincs helye a lazulásnak. Maximális odaadást kértem a gyakorlások közben is a lányoktól, ami kiváltképp igaz a meccsekre.
Naná, hogy a nyíregyháziak igyekeztek feltérképezni a hétvégi ellenfelet. Szó se róla, a Budaörs mindjárt belehúzott: első találkozóján a címvédő Békéscsaba vendégeként szenvedett 3:0-ás, papírforma vereséget.
– A viszonylag meccs ellenére is számolni kell velük: szépen dolgoztak ,erőteljes játlkot produkáltak a fővárosiak, semmilyen körülmények között nem szabad lebecsülni őket – fogalmazta meg igényeit Kőhalmi Richárd. – Ha más nem, figyelmeztető jel, hogy a másik újonc, Jászberény mennyire megszorongatta a Vasast a rajton.Összességében azt gondolom, mi vagyunk az esélyesek, és ezt a pályán is bizonyítani kívánjuk. Csütörtökön Sikos Petra névnapját ünnepeltük, akinek apróbb meglepetéssel kedveskedett a csapat, remélem, ezzel le is tudtuk a meglepetéseket, legalábbis nem szeretném, ha bármilyen kellemetlen élmény érné minket a hétvégén. Röplabda: NB I.Az 1. forduló eredményeiMTK Budapest–Diamant-Kaposvár 1:3 (23, –14, –19, –21),Teva-Gödöllői RC–Palota RSC 3:0 (15, 10, 13),Linamar-Bkéscsaba RSE–Budaörsi DSE 3:0 (9, 17, 10),Vasas-Óbuda–Jászberényi RK 3:2 (–10, –22, 23, 27, 4).
Forrás: szon.hu