Ki, milyen lábbal kel fel
Ki, milyen lábbal kel fel
A sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli az egyre javuló formát mutató Tiszavasvárit fogadja – a Wesselényi-iskola termében (15 óra)
 
Bajnokesélyesek találkozója: a vasárnapi Kisvárda–Nyírbátor rangadó akár a szezon mérkőzése is lehet.
Noha ez is csak egy meccs – azért a vérnyomás megemelkedik. A férfi kézilabda Észak-keleti csoportban vasárnap (kezdés: 14 óra) tudják le a Kisvárda–Nyírbátor rangadót, amely önmagában megér egy misét. Elvégre a bajnoki címre hajtó együttesek feszülnek egymásnak, ami a dolgok jelen állása szerint a felek abszolút belügye. Az egy mérkőzéssel többet játszó házigazda előnye egy pont, vagyis felettébb kiélezett csörtére lehet számítani.
– A Bátror, nagyon jó csapat, így nyilván nagy csata, szoros meccs lesz – vélekedett Kiss Imre, a várdaiak 39 éves, harcedzett jobbátlövője. – Ezzel együtt győzelemre számítok, ugyanakkor, mivel az eredményekből is látszik, hogy azonos képességű a két csapat, a pillanatnyi forma dönthet, az, hogy ki milyen lábbal fog felkelni. Az is igaz, az őszi mérkőzést elvesztettük, mert nem játszottunk jól, ez még egyszer nem ismétlődhet meg.
Természetesen a másik oldal is bizakodó.
– A szezon legkeményebb meccsére számítunk, de győzelemre fogunk játszani – taglalta Erdős Zoltán, a Nyírbátor irányító poszton bevetett frontembere. – Szinte biztosan az elejétől a végig kiegyenlített, szoros csata lesz. Egy-két gól, egy-két mozzanat dönthet, és persze sok múlik azon, ki koncentrál jobban. A lehetőségekhez mérten tiszta fejjel kell játszanunk, a fegyelmezettség ugyancsak fontos tényező. Úgy készülünk, mint bármely más alkalommal, nem dramatizáljuk túl a ragadó jelentőségét, mert utána még van hat forduló hátra van.
Kétségkívül, eme csörte kiemelkedik a hét végi programból, mindazonáltal a szombaton esedékes három találkozó is tartogathat igalamakat. A tavasszal még hibátlan Fehérgyarmat (3. hely) például – Putnokon – folytathatja veretes menetelését, mégpedig az albérletbe kényszerülő Kazincbarcika vendégeként. Ugyanakkor a sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli az egyre javuló formát mutató Tiszavasvárit fogadja – a Wesselényi-iskola termében (15 óra). A Demecser (11.) az élbolyt „súroló” Debreceni EAC otthonában próbál kozmetikázni bizonyítványán, míg a Mátészalkai MTK – vasárnap – Hajdúböszörményben szerepel.
Mindkét NB II-es szabolcsi női gárda a hét utolsó napján lép színre. A Kölcsey-DSE-Nyíregyháza (7.) az aranyra pályázó Füzesabonyt (2.) életét keserítheti meg a bujtosi csarnokban (kezdés: 11 óra). A jól muzsikáló, 16 órától saját közönsége előtt játszó Kisvárda (3.) újabb sikerben bízhat az alsóházat „erősítő” Miskolccal szemben.
Forrás: szon.hu