Új szakágvezető irányítja a jövőben a Nyírsuli úszóit. Gyula Sándor korábban évekig dolgozott edzőként, most pedig elvállalta a szakág irányítását. Az elmúlt időszakban számos kiemelkedő eredményt értek le a sportolók, akikre a Magyar Úszó Szövetség is felfigyelt.
Új szakágvezető irányítja a jövőben a Nyírsuli úszóit.
Gyula Sándor korábban évekig dolgozott edzőként, most pedig elvállalta a szakág irányítását. Az elmúlt időszakban számos kiemelkedő eredményt értek le a sportolók, akikre a Magyar Úszó Szövetség is felfigyelt.
Buskó Csenge, Trizner Olivér vagy Szurovcsák Ivett. Csak néhány nyíregyházi úszó, akik a közelmúltban komoly eredményeket értek el nemcsak hazai, hanem nemzetközi versenyeken is. Megnőtt a Nyírsulinál sportolók száma is, és jelentős állami támogatáshoz is jutott a szakág, ennek a menedzselése pedig már teljes embert kíván. Ezért döntött úgy a Nyírsuli vezetése, hogy Gyula Sándorra bízza a vezetést. Az eddigi szakágvezető, Thuróczy Róbert is marad a Nyírsulinál, a kiemelt versenyzők edzéseit továbbra is ő irányítja majd. Az új szakágvezető 1973. és 1988. között dolgozott együtt a világversenyeken is induló sportolókkal, és a Főiskola Testnevelés Tanszékén tanított. Tudja, hogy komoly felelősség a szakág irányítása.
– Jó eredményeket értek el az úszók, több tehetségünk is van. Fontos lenne, hogy legyen egy fedett uszodánk ahol készülhetünk, erre van ígéretünk, így a tervek szerint ősztől már javulnak a körülmények – mondta Gyula Sándor szakágvezető.  
Az úszó szakág a napokban a Magyar Úszó Szövetségtől rendkívüli támogatást kapott. 7 millió forintot fordíthatnak infrastruktúra fejlesztésre, melyből Sóstón egy önálló öltözőt szeretnének építeni a versenyzőknek.
Dankó L.
Forrás: www.nyiregyhaza.hu