A távolság szűkítésével javulnának az esélyek
A távolság szűkítésével javulnának az esélyek
Csak az alapszakasz zárul a Körmend elleni szombati mérkőzéssel, a bajnokság már a jövő héten folytatódik.
Csak az alapszakasz zárul a Körmend elleni szombati mérkőzéssel, a bajnokság már a jövő héten folytatódik.
Az alapszakasz utolsó fordulója következik, de hol van még a bajnokság vége!? A Körmend elleni szombati (kezdés 18 órakor) szakaszzáró mérkőzést követően ugyanis az ötödik helynél hátrébb végzettek számára szerdán máris indul az alsóházi középszakasz, és a Marso-NYKK egy hét múlva már újra hazai pályán szerepel. Maradjunk azonban a szombati találkozónál, hiszen az már biztos, hogy a nyíregyháziak zárnak az utolsó, vagyis a 12. helyen, de cseppet sem mindegy, hogy mit hoz a mérkőzés eredménye.
– Minden meccs előtt elmondjuk, hogy az milyen fontos a számunkra, és így van ez a szombati találkozóval is – mondta Sitku Ernő, az NYKK vezetőedzője. – Jelenleg két győzelemnyi távolságra vagyunk az előttünk álló Jászberénytől, jó lenne ezen szűkíteni a középszakasz kezdetére. A Körmend számára is van tétje a mérkőzésnek, hiszen amennyiben a Kaposvár kikapna hazai pályán a Falcótól, akkor elvileg meg bejuthat a felsőházba, de bízunk benne, hogy legyőzzük őket, és akkor okafogyottá válik a számolgatás.
Körmenden közjáték előzte meg a mérkőzést, hiszen előbb úgy nézett ki, hogy fegyelmi okok miatt távozik a csapat legeredményesebb játékosa, Muhammad El-Amin, aztán az amerikai elfogadta a rá kirótt pénzbüntetést, és maradt.
Forrás: szon.hu