A lényeg: csak pozitívan
A lényeg: csak pozitívan
Béke, nyugalom. Senki nem esett egymás torkának, élvonalbeli női röplabdameccseken egyébként sem divat – mindenki tette a dolgát. A Fatum-Nyírsuli-NRK eredményesen, elvégre az alapszakasz utolsó összecsapásán leküzdötte a Kaposvárt (3:1).
A Fatum-Nyírsuli-NRK edzője több tényezőnek örült a sikerrel megvívott alapszakasz – a Kaposvár elleni győzelem láttán.
Béke, nyugalom. Senki nem esett egymás torkának, élvonalbeli női röplabdameccseken egyébként sem divat – mindenki tette a dolgát. A Fatum-Nyírsuli-NRK eredményesen, elvégre az alapszakasz utolsó összecsapásán leküzdötte a Kaposvárt (3:1). Harcos erények csillogtatására is szükség mutatkozott, a somogyi egyetemista együttes ugyanis – ha már átszelte az országot – megizzasztotta a hazaiakat. Noha a vendégek gyufáztak, alighanem ők is annyira elégedettek, mint a nyíregyháziak, mindkét gárda biztosította helyét a legjobb nyolcban, azaz a felsőházi rájátszásban folytathatják.
– Több ténynek örülök a mérkőzés kapcsán: az egyik, hogy pozitív mérleggel fejeztük be az alapszakaszt, másfelől tetszett Andrejkovics Alexandra ponterős játéka és bár nem látványos dolog, de Roma Flóra kiemelkedő nyitásfogadást produkált – szögezte le Balázs István, az ötödik helyen zárt Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – A második szettet elhibáztuk, ennek ellenére úgy ítélem meg, hogy győzelmünk jogosságot nem férhetett kétség. Innentől már a TF-Budapest elleni párharcra készülünk, bár látva, a Magyar Kupa bronzcsatáját, amelyen 3:2-re ugyan vereséget szenvedett a Békéscsabától, ezzel együtt nem mi vagyunk az esélyesek.
Az egyik fél három sikeréig kiírt különcsata az első találkozóját a fővárosban rendezik – csütörtökön.
Röplabda NB I., női
Az alapszakasz végeredménye:1. Vasas 56 pont,2. TF-Budapest 56,3. Békéscsaba 48,4. Újpest 47,5. Fatum-Nyírsuli-NRK 33,6. MTK-Budapest 24,7. Kaposvár 23,8. Miskolc 23,9. Palota 22,10. Junior válogatott 18,11. Veszprém 9,12. Vasi Sportakadémia 4.
 A junior válogatott a rájátszásban már nem szerepel, egyes helyezési sorszámmal bekapcsolódik az eddig csak a Közép európai Ligában induló Gödöllő is. A tabella első nyolc helyezettje az egyik fél harmadik győzelméig tartó negyeddöntőt vív egymással.
Forrás: szon.hu