Más kárán kellene tanulni
Más kárán kellene tanulni
A szerdai Marso-NYKK–Jászberény (64–78) mérkőzéssel kiegyenesedett a férfi élvonal tabellája, immár valamennyi csapat neve mellett 19 mérkőzés szerepel, azaz három forduló van hátra az alapszakaszból.
Ha lesz is új játékosa a Falcónak, valószínűleg nem Michael Jordant vetik be az NYKK ellen.
A szerdai Marso-NYKK–Jászberény (64–78) mérkőzéssel kiegyenesedett a férfi élvonal tabellája, immár valamennyi csapat neve mellett 19 mérkőzés szerepel, azaz három forduló van hátra az alapszakaszból. A bepótolt bajnokin a nyíregyháziak nem tudtak faragni a hátrányukból, így három győzelemnyi a távolság az előttük állókkal szemben, igaz öten is egyforma mérleggel előzik meg az NYKK-t. Köztük a FalcoKC, amelynek otthonában szombaton utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a reguláris szakaszban a SitkuErnő vezette legénység.
– Nem kérdés, hogy a szerdai játékunkhoz mérten óriási javulásra lenne szükség ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a szombathelyi mérkőzést, de nem csodát kell tennünk, hanem alapvető dolgokban kell előrelépnünk – mondta a nyíregyháziak vezetőedzője. – Olyanokban, amelyek egy-két nap alatt is megvalósíthatók. A gyenge játék miatt csütörtökön plusz edzést iktattunk a programba, a foglalkozásokon éreztem a srácokon az elszántságot, amely a jobbítás szándékára vonatkozott. Ez azonban kevés, nem a magunk kárán kellene tanulni, sokkal jobban esne, ha más kárán tehetnénk ezt meg, magyarán győzelem utána tudnánk levonni a megfelelő következtetéseket. A kecskeméti mérkőzésünk után azt is elmondtam, hogy idegenben jóval kontrolláltabban kell játszanunk, más, megfontoltabb dobáskiválasztásra van szükségünk. Bízom, hogy ezen a téren is előrelépünk, és lesz esélyünk arra, hogy megnyerjük a szombati találkozót.
(A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 15-i számában.)
Forrás: szon.hu