Három bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem a 129. Országos Atlétika Bajnokságon

Három bajnoki cím, két ezüst és egy bronzérem a 129. Országos Atlétika Bajnokságon

Kerekes Dóra, Szikszai Róbert és Tóth Balázs is aranyérmes.

Szombat délután rajtolt el Budapesten a kétnapos atlétikai országos bajnokság, ahol a már az első számok után több Nyíregyházi Sportcentrumos atléta is érdekelt volt a döntőkben. A férfiak súlylökő mezőnyében Tóth Balázs remekelt és 17.51 méterrel szerezte meg aranyérmet. Ugyanebben a számban a fiatal Csikós Patrik 14.05-tetl a hetedik helyen végzett.

Diszkoszvetésben a nőknél Kerekes Dóra is bajnoki címet szerette volna elnyerni. Efelől pedig nem is maradt senki sem kétsége, hiszen 50.99-cel neki szállt legmesszebbre a diszkosza. Ebben a versenyszámban még egy nyíregyházi versenyző volt érdekelt, Hanász Erika személyében, aki 35.04-gyel a kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A férfiaknál Szikszai Róbertnek nem volt könnyű dolga, de a harmadik sorozatban eldőlt, hogy sikerült megvédenie a bajnoki címét 61.62-tel diszkoszvetésben.

ATLETIKA OB

A futószámok tekintetében női 1500 méteren K. Szabó Gabriella szezonbeli legjobbjával (4:29:92) negyedikként ért be a célba.

A férfiaknál 100 méteren Boros Bence 10.59-cel bronzérmes lett, a fiatal Péter László pedig a B döntőben egyéni csúcsot futva (11.03) harmadik helyezést ért el.

Női hármasugrásban két Nyíregyházi Sportcentrumos atlétának szoríthattunk. Nyisztor Petra 12.84-gyel ezüstérmes lett, Dr. Abiwu-Türk Bettina (11.35) pedig kilencedikként zárt.

A második nap is tartogatott izgalmas pillanatokat és szoros küzdelmeket, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum több számban is érdekelt volt. Magasugrásban Bakosi Péter 2.12 méterrel ezüstérmes lett. Női 800 méteren K.Szabó Gabriella egy nagyon szoros küzdelemben ötödikként zárta a versenyt.

MAGYAR ATLETIKAI SZOVETSEG/ZSIGMOND LASZLO

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség