PÉNTEKEN KEZDŐDIK A TORMA ÁGNES U20 ORSZÁGOS RÖPLABDA BAJNOKSÁG DÖNTŐJE

Pár nap és röplabdásoktól lesz hangos a Continental Aréna. Május 31-től június 2-ig Nyíregyháza lesz a házigazdája a Torma Ágnes U20 Országos Röplabda Bajnokság döntőjének. A legjobb hat U20-as lány csapat három napon át küzd majd a bajnoki címért. A Nyíregyházi Sportcentrum együttese az első helyen jutott be a fináléba.

Mindezekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Continental Arénában, ahol Erdősné Balogh Erika, a csapat vezetőedzője elmondta:

Nagy öröm, hogy a csapatunkban csak nyíregyházi nevelésű játékosok játszanak. Az U20-as keretben több olyan játékos is van, akik már az Extraligában is pályára léptek. Célunk a lányokkal, hogy érmet szerezzük hazai környezetben. Több csapat is más kerettel érkezik, mint amivel az alapszakaszban játszottak, NB I-es játékosok is lesznek a keretben, ez egy kicsit megnehezíti a dolgunkat. Pampuch Csaba edző kollégámmal nagyon bízunk a lányokban, szeretnénk érmet szerezni hazai környezetben.

A nyíregyháziak az alapszakasz során két meccs kivételével minden mérkőzésüket nyerték.

Pénteken délelőtt startol el a röplabda döntő. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak majd eseményre és buzdítani fogják a lányainkat. Szeretnénk, ha a játékosaink szép eredményt érnének el és dobogón végeznének hazai pályán. – mondta el Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Nyíregyházi Sportcentrum csapata az „A” csoportban szerepel majd az MTK és a Békéscsaba együttesével, míg a ’B’-ben a Szeged, az UTE és a Szent Benedek harcol majd egymással. A mieink pénteken 12.30-tól az MTK-val kezdenek, a folytatásban pedig 15.30-tól a Békéscsaba következik majd.

Már az egész csapat nagyon várja a döntőt. Igyekszünk az edzéseken maximálisan teljesíteni és figyelni az edzőink jótanácsaira. Örülök, hogy itthon játszhatjuk majd a döntőt, hiszen így sokan ki tudnak jönni nekünk szurkolni és ez nagy erőt ad. – tette hozzá a sajtótájékoztató végén Tolnai Janka, az U20-as gárda csapatkapitánya.