I.Nemzetközi Edzőkonferencia az Atlétikai Centrumban

Április 27-én, szombaton első alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán az I. Nemzetközi Edzőkonferencia, melynek helyszíne az Atlétikai Centrum lesz. A rangos sportkonferencián a legújabb módszereket és technológiákat is bemutatják majd.

Minderről kedden tartottak sajtótájékoztatót, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kőhalmi Richárd elmondta, hogy a kiemelt utánpótlásképzés mellett nagyon fontos az edzők képzése is.

Az egész napos rendezvényen többek között Dr. Sáfár Sándor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és Módszertani Kutatóközpontjának Egyetemi Docense, a Kiemelt Sportakadémiák és Sportszervezetek Igazgatóságának Igazgatója is előadást tart majd.

– Innovatív képzést terveztünk. A fő előadónk az angol SpeedWorks csapata lesz, akik egy mesterséges intelligencia alapú mozgásrendszert mutatnak be. Ez annyira új, hogy az amerikai és az ausztrál élcsapatokhoz is most jut el. Már egy kész sportolón is tudunk vele javítani, ami akár dobogót is jelenthet – mondta Tarnóczy Zalán főszervező.

A szervezők ezzel a konferenciával hagyományt szeretnének teremteni. 

A konferencia részletes programja:

9.00-9.45 Vendégek érkezése, regisztráció

9.45-10.00 Dr. Sáfár Sándor előadása

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpontjának Egyetemi Docense, Kiemelt Sportakadémiák és Sportszervezetek Igazgatóságának Igazgatója

10.14-11.15 FIT4ALL rendszer bemutatása

Edzéstervezés és monitorozás új dimenziója

11.15-11.30 Kávé szünet

11.30-12.30 Dr. Rácz Levente

A Nemzeti Kézilabda Akadémia ( NEKA) vezető erőnléti edzője

NEKA méréseken alapuló teljesítményfokozó edzés

12.30-13.15 Ebédszünet

13.15-14.15 Langmár Gergely

A Nemzeti Kézilabda Akadémia ( NEKA) Sporttudományos és Egészségügyi csoportvezetője

Korszerű gyorsaság és robbanékonyság fejlesztés a gyakorlatban

Gyurkovics Ferenc

Nemzeti Kézilabda Akadémia ( NEKA) edzésmódszertani szakértője

14.15-16.00 SPEEDWORKS TRAINING:

Mesterséges intelligencia alapú futógyorsulás elemzés. PSR alapján javasolt gyakorlatok, módszerek, speciális eszközök és korrekciók. (Sikeres hazai felnőtt és UP korú sportolók mozgásának elemzése különböző sportágakból.)

16.00. Konferencia zárás

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdés esetén írjon nekünk a konferencia@nyiregyhazisc.hu email címre.