Cardiff után irány Párizs

Az elmúlt héten Wales fővárosában vendégeskedett Tarjányi István, a Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója, Cardiff adott otthont a Kerekesszékes Vívó Világkupa következő állomásának. A nyíregyháziak versenyzője a legjobb 16 között kezdte a versenyt.

-István a világranglista helyezése alapján kiemelt volt, ezért csak a direktkieséses táblán kellett becsatlakoznia a versenybe. Először az ukrán Datsko-t győzte le 15:10-re, aztán a kínai Qin- t verte meg 15:12- re és ezzel már bebiztosította dobogós helyét. A döntőbe jutásért ezúttal alulmaradt az olasz Paoluccci ellen, így egy nagyon értékes bronz éremmel zárta a kard versenynapot. Jelenleg a világranglistán az 5., az európai ranglistán pedig az első ötben kell lennie, hogy ott legyen a paralimpián, itt a harmadik, így nagy esélye van, hogy Párizsban is ott legyen. -nyilatkozta az edzője,Pàkey Bèla.

Tarjányi István elégedett volt a versenyzésével, végig jó formában sikerült vívnia.-Nagyon jól ment a vívás, bár a verseny előtt egy hideg teremben kellett várakoznunk, így ez egy kicsit zavart, valószínűleg áthűltem. A legjobb négyben azzal az olasz versenyzővel vívtam, aki ellen legutóbb sikerült nyernem, de most ő volt a jobb, így bronzérmes lettem. Most egy kis pihenőt kaptam, hogy kifújjam magam és következi Párizs, ahol már az Eb-n bizonyíthatok. – mondta Tarjányi István.

Tarjányi István március elején utazik Párizsba, ott lesz az Európa-bajnokság. Ezután még egy világkupa verseny lesz a paralimpia előtt Brazíliában, de oda már nem biztos, hogy utaznia kell.