Sűrű év vár az atlétákra – 2024-ben EB és Olimpia is lesz

Kerekes Dóra diszkoszvető Ciprusra, Helebrandt Máté gyalogló Portugáliába utazik, Bakosi Péter magasugró pedig már Stuttgartban edz.

2023-ban is mozgalmas szezont tudhat maga mögött a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakága. Nyáron a budapesti atlétika világbajnokságra a Nyíregyházi Sportcentrumtól a vidéki egyesületek közül a legtöbb, öt nyíregyházi atléta kapta meg az indulási jogot. 2024 nemcsak eb, hanem olimpiai év is, így nagyon sok munka vár az atlétákra.

2024 nagyon fontos év a számunkra. Bízom benne, hogy az Európa-bajnokságon négy, esetleg öt versenyzőnk ott lehet. Az olimpia már egy kicsit nehezebb, véleményem szerint három atlétánknak van esélye indulni. Nehezíti a helyzetet, hogy az EB az olimpia előtt van, így ott már nem lehet pontokat szerezni az ötkarikás játékokra-mondat el Vas László, atlétika szakág vezető.

A Nyíregyházi Sportcentrum igyekszik mindenben segíteni a sportolók felkészülését, így többek között külföldi edzőtáborokat is finanszíroznak nekik a minél sikeresebb szerepléshez.

A Nyíregyházi Sportcentrum mindenben támogatja az atlétáit, fontos, hogy jó eredményeket érjenek el a nemzetközi versenyeken is. Reméljük, hogy versenyzőinknek jól sikerülnek a kvalifikációs versenyek és jó pár nyíregyházi atlétánknak szurkolhatunk majd nemcsak az Európa-bajnokságon, hanem a párizsi olimpián is. – nyilatkozta Kőhalmi Richárd, ügyvezető pénteken a Continental Arénában tartott sajtótájékoztatón.

Helebrandt Máté a jövő hét vasárnap utazik Portugáliába, ahol szinte nyári időjárásban készülhet a nemzetközi versenyekre.

Most írom a szakdolgozatomat és vár rám egy közelgő államvizsga, emellett persze a fő célom, hogy rajthoz álljak a párizsi olimpián. Ezért külön köszönöm a Sportcentrumnak, hogy segítik a felkészülésemet a külföldi edzőtáborokkal is. – mondta Helebrandt Máté.

Bakosi Péter magasugró jelenleg is Stuttgartban is edz, Kerekes Dóra pedig jövő héten szerdán utazik Portugáliába.

Most a szombathelyi atlétákkal utazom, több mint két hétig fogunk Portugáliában edzőtáborozni. A hőmérséklet kiváló, jó körülmények között tudunk ott a szabadban edzni. Minőségi munkát lehet végezni. Márciusban lesz az első versenyünk, a téli ob, utána pedig az Európa Kupa már hagyományos helyszínen, Portugáliában. – nyilatkozta Kerekes Dóra.

2024 év elején a tervek szerint az Atlétika Centrum ad majd helyet a Nyíregyházi Sportcentrum két versenyének és előreláthatólag a fedettpályás országos bajnokságot is ott rendezik majd.