MiReHu Kupa – 27 érem

8 arany, 9 ezüst és 10 bronzérem a mérlege a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak a MiReHu Kupán.

A hétvégén Miskolc adott otthont immár harmadik alkalommal a MiRuHu Kupa úszóversenynek, melyen a Nyíregyházi Sportcentrum úszói is szép számban elindultak a legjobb helyezésekért. A nyíregyháziak derekasan helyt álltak az úszóviadalon és összesen 8 aranyat, 9 ezüstöt és 27 bronzérmet gyűjtöttek.

A legkisebbektől a legnagyobbakig külön gratulálok az érmeseknek és az egyéni csúcsot javítóknak, illetve azoknak a kis úszóknak, akik életük első komoly versenyén álltak rajthoz. – mondta Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakág vezetője.

A miskolci versenyt azzal a céllal rendezték meg, hogy felhívják a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezet védelmének, a felelős gazdálkodás és a nyersanyagok pazarlásmentes felhasználásának fontosságára.

A verseny alkalmából megemlékeztek Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról, Vígh Józsefről, Miskolc örökös edzőjéről, Delneki Miklósról, a városi illetve a megyei szövetség kiváló sportvezetőjéről, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról, és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról.

Fotó: Miskolci Sportcentrum Nonprofit Kft., Mocsári László