Érmek és szép helyezések

Kiváló eredményekkel zárták a hétvégén a  Nyíregyházi Sportcentrum tájékozódási futói a 2023. évi országos bajnokságok sorát.

A napkori Kerekerdő Turisztikai Központ adott otthont szombaton és vasárnap  a tájfutók Éjszakai Országos Bajnokságának, valamit az Országos Egyesületi Váltó Bajnokságnak.

Vasárnap 19 órakor rajtolt el  az éjszakai OB.  A két Nyíregyházi Sportcentrumos  legrutinosabb  fiú versenyző – Balatoni Tamás (F18A) és Sztojka Milán Szabolcs (F20A) – a várakozásnak megfelelően jól szerepeltek – mindketten a dobogó harmadik fokán végeztek, míg Orosz Panna (N18A) egy jó futással – kisebb meglepetésre – a pódiumon, azaz a 6. helyen végzett. Papp Zoltán Sámuel (F16A) mindössze 1 perccel maradt le a 6. helyről.

Hétfőn az Országos Egyesületi Váltó Bajnokságon indultak a versenyzők. A férfi és női váltók esetében egyaránt 5 különböző korosztályú versenyző (egy-egy 14 – 16 – 18 – 20 – és felnőtt) alkot egy váltót. A Nyíregyházi Sportcentrum tájfutói a férfi kategóriában a Simon Benjámin – Papp Zoltán Sámuel – Balatoni Tamás – Jancsik Endre – Sztojka Milán Szabolcs összeállítású váltóval a 3. helyen végeztek, míg a női váltó Berencsi Kata – Hengsperger Lilla – Orosz Panna – Lakatos Róza – Veress Anna összeállításban meglepetésre az 5. helyen ért célba. A lányok a 15 éves átlagéletkorukkal az egyik legfiatalabb váltót alkották.

A Sportcentrum tájfutóinak eredményei:

Éjszakai Országos Bajnokság:

F16A: 7. Papp Zoltán Sámuel

F18A: 3. Balatoni Tamás

F20A: 3. Sztojka Milán Szabolcs

F45A: 16. Papp László

F50A: 9. Lakatos Tamás

F55A: 10. Orosz Pál

N16A: 17. Veress Anna

N18A: 6. Orosz Panna, 9. Lakatos Róza

Országos Egyesületi Váltó Bajnokság:

Férfi:

3. hely: Simon Benjámin – Papp Zoltán Sámuel – Balatoni Tamás – Jancsik Endre – Sztojka Milán Szabolcs

7. hely: Lakatos András – Ilin Radu – Vígh Ervin – Csis Nándor Imre – Vígh Loránd Eduárd

Női:

5. hely:  Berencsi Kata – Hengsperger Lilla – Orosz Panna – Lakatos Róza – Veress Anna

F210:

5. hely: Orosz Pál – Tölgyesi Tibor – Lakatos Tamás – Papp László

Gratulálunk a remek eredményekhez!

A fotókat Máthé István és Tölgyesi Tibor készítette.