Sportoló Nemzet Magyarországon – Európai Sporthét Nyíregyházán

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat idén 2023. szeptember 23-30. között zajlik Európában, így Magyarországon is. Az egész Európára kiterjedő kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására minél aktívabb életet éljünk. Városunkban ezen alkalomból a Nyíregyházi Sportcentrum kollégái több nyíregyházi iskola diákjainak tartanak majd izgalmas, sportos programokat az Atlétikai Centrumban, melyről szerdán tartottak sajtótájékoztató.

A Sportoló Nemzet keretében Magyarország is csatlakozott az Európai Sporthéthez, amit a Nyíregyházi Sportcentrum, mint kiemelt vidéki egyesület fontosnak tart. Ezért a következő héten minden nap gyerekeket viszünk az Atlétikai Centrumba, ahol az infrastruktúrával is megismerkedhetnek, és az Atlétikai VB-n résztvevő sportolóinkkal is találkozhatnak. – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. Az eseménysorozathoz bármilyen érdeklődő szervezet vagy közösség csatlakozhat, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit jellegű eseményt szervez a Sporthét keretein belül. Nyíregyházán az Apáczai Csere János, a Móra Ferenc, a Kertvárosi, a Bem József Általános Iskola is bekapcsolódik a programba.

Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy részt vehetünk ezen ez az eseményen az Atlétikai Centrumban. Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy iskolánk tanulói is minél közelebb kerüljenek a különböző sportágakhoz, sporthoz. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok élménnyel fognak visszatérni az iskolába. Egy az, hogy megismerik ezt a csodálatos létesítményt, másrészt pedig, hogy továbbadják majd milyen lehetőségek vannak a nyíregyházi gyerekek számára. – vette át a szót Kantár Attila, az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetője.

Andó Károly, az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője hozzátette, hogy a jövő héten pénteken, a Diáksport napja is van, így külön öröm, hogy még több sportágat tudnak a gyerekeknek megmutatni.

A mi iskolánkban is nagy hagyományai vannak a különböző sportolási lehetőségeknek és megpróbáljuk azokat a létesítményeket használni, ahol sport folyik. Így nagyon örülünk, hogy az Atlétikai Centrumot is megismertethetjük a gyerekekkel, valamint, hogy találkozhatnak olyan nyíregyházi sportolókkal is, akik például nemrég Magyarországot képviselték a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságon.