Megőrizték helyüket az első divízióban – Tizedik lett a Nyíregyházi Sportcentrum

Hétvégén Budapest adott otthont az I. osztályú atlétikai csapatbajnokságnak. A három divízióban megrendezésre került rangos hazai versenyt a MTK Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg.

A kétnapos viadalon a Nyíregyházi Sportcentrum az első osztályban 15 egyesülettel küzdött meg a legelőkelőbb helyezésekért. Az NYSC összesen tizenkilenc versenyzővel harmincnyolc számban volt érdekelt. Az atlétikai magyar csapatbajnokságot a címvédő Budapesti Honvéd nyerte meg a MATE -GEAC és az FTC előtt.

A nyíregyházi csapat az összesítésben a tizedik helyen végzett, ezzel pedig javított a tavalyi helyezésén és megőrizte a helyét az első divízióban. Az 1. divízióból kiesett a DSI Debrecen, a Győri AC és a BEAC, míg feljutott az első vonalba a VS Dunakeszi, az UTE, valamint a Szegedi VSE.

Nemcsak a fő számokban indultak az atlétáink, hanem más versenyszámban is képviselték a várost. Ennek a versenynek a pontgyűjtés volt a lényege. Az egyesületünk a tizedik helyen zárta a viadalt, megelőzve ezzel több vidéki egyesületet. A verseny pénzdíjazással is járt, ami hozzájárul az atlétáink további felkészüléseihez. – mondta el Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője. Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága

Eredmények:http://csb.masz.hu/2023

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség hivatalos facebook oldala