Szárnyaló tehetség – Pampuch Gréta az U17-es röplabda válogatott legfiatalabb játékosa

A szerb-magyar rendezésű U17-es Európa-bajnokság II-es (békéscsabai) csoportjában szereplő 8 nemzet közül a házigazda Magyarország válogatottjai voltak a legfiatalabbak, köztük a Nyíregyházi Sportcentrum játékosa Pampuch Gréta, aki tehetségével már most felhívta magára a szakemberek figyelmét.  A csapat ütőjátékosa öt mérkőzés alatt összesítésében 95 ponttal segítette a válogatottat. A nyitómérkőzésen a franciák ellen 16 pontot,  a szlovénok ellen 14 pontot, a román meccsen 25 pontot, a belgák ellen 17 pontot, a  a görögök ellen  23 pontot szerzett, ezzel pedig  a magyar válogatott magasan a legjobb teljesítményt nyújtó játékosa lett. Az elmúlt héten kedden és szerdán játszotta le utolsó két mérkőzését a magyar válogatott, sajnos ezeken a meccseken már betegség miatt nem lépett pályára Pampuch Gréta. A nemzeti csapatunk csoportjában a negyedik helyet érte el.

  • Te voltál az egyik legfiatalabb, aki idén az U17-es magyar válogatottba beválasztottak és szerepelhetett a kontinens bajnokságon. Zsombók Anna és Eszter  pont az Eb alatt ünnepelte  a 14. születésnapját, te pedig majd csak 13 éves vagy. Milyen érzés volt ez a lehetőség, hogy ilyen fiatalon játszhatsz az U17-es nemzeti csapatban?
  • Nem foglalkoztam azzal, hogy én  vagyok a legfiatalabb, egy célom volt, hogy jól teljesítsek a felkészülés alatt és bent maradjak a 14-es keretben. A végső kerethirdetésnél nagyon örültem, hogy tagja lehetek a csapatnak, és hogy ilyen fiatalon bíznak bennem az edzőim.
  • Melyik mérkőzés volt számodra a legemlékezetesebb?
  • A franciák elleni nyitómérkőzés. Először léptem pályára magyar színekben, jó érzés volt, hogy ilyen sok néző biztatta  a csapatot.
  • Mit gondolsz mi volt az erőssége az U17-es csapatnak az Eb alatt?
  • Csapategység, egymásért küzdöttünk a pályán, bizonyítani akartunk.
  • Édesapád  Pampuch Csaba, a háromszoros Magyar Bajnok, kétszeres Magyar Kupa győztes, többszörös válogatott röplabdázó. Szokott tanácsokkal ellátni a mérkőzések előtt, illetve te kikéred a véleményét?
  •  Meccsek után megbeszéljük mit hibáztam, hogyan javíthatok és mi volt jó. Sokat nézünk együtt meccseket, azokból is tanulok.
  • Segített-e a beilleszkedésben az edzések, mérkőzések tekintetében, hogy a másodedzőt, Erdősné Balogh Erikát kisgyerekkorod óta ismered?
  • Igen, sokat segített, jó érzés volt, hogy még egy nyíregyházi volt a csapatban, jól esett, hogy mindig mosolygott, biztatott és bízott bennem, u17-es döntőn is ő volt már az edzőm.
  • A mérkőzések után Horváth András vezetőedző azt nyilatkozta a hunvolley.hu-nak, hogy „nagyon büszke vagyok a lányokra, mert ha a torna előtt azt mondják nekünk, hogy három mérkőzést megnyerünk és szinte az összes találkozón szoros meccset játszunk, akkor arra azt mondtam volna, hogy ez csoda, ha megtörténik. Pedig így történt. Ti lányok is egy csodaként éltétek meg ezeket a mérkőzéseket?
  • Igen csodaként éltük meg minden meccset , nagyon élveztem a játékot, nem ijedtünk meg az ellenfelektől a csapat mottója az volt: a pillanatot meg kell élni!
  • Most a megérdemelt pihenődet töltöd, de hamarosan kezdődik a felkészülés a Nyíregyházi Sportcentrumnál. A tavalyi szezonban az U15-ös csapatot erősítetted, ahol az edzőid/nevelőedzőid  a Moravszki házaspár volt. A 2023/2024-es idényben már az U17-es együttesben fogsz játszani. Várod már az edzéseket? Milyen célkitűzésekkel indulsz neki a következő szezonnak?
  • Most jólesik egy kis pihenő, de már várom az edzéseket, új csapat, új edzők, erősebb bajnokság és hogy meccseken találkozhatok a válogatott  csapattársaimmal.

A magyar U17-es röplabda válogatott mérkőzéseredményei az Európa-bajnokságon.

Magyarország- Románia 2-3

Franciaország – Magyország 2-3

Magyarország – Szlovénia 0-3

Görögország – Magyarország 3-2

Németország – Magyarország 2-3

Törökország – Magyarország 3-0

Fotó: www.hunvolley.hu