Csütörtöktől ismét Strandfoci Fesztivál Nyíregyházán

Idén immár 11. alkalommal szervezi meg a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Nyíregyházi Sportcentrum a női-férfi Nemzetközi Strandfoci Fesztivált a Fatum Property Kupáért! A nagyérdemű közönség 32 férfi és 4 női csapat bravúros mérkőzéseit láthatja majd csütörtöktől egészen vasárnap délutánig Sóstógyógyfürdőn. Minderről kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a fürdő területén.

Az eseményen Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy örömükre szolgál, hogy évről évre a Parkfürdő biztosíthatja az ország legnagyobb strandfoci fesztiváljának a helyszínt.

Sokan csatlakoznak ehhez a négynapos rendezvényhez, amelyen látványos mérkőzéseket láthatnak a kilátogatók. Ezenkívül a fesztiválra érkező vendégek nem csak a stranddal, hanem Nyíregyháza, Sóstó nevezetességeivel is megismerkedhetnek. – tette hozzá Podlovics Lajos, aki továbbadta a szót Kőhalmi Richárdnak, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjének, aki nemcsak a Sóstó-Gyógyfürdőknek, hanem a Fatum Propertynek is megköszönte, hogy évek óta támogatják ezt az eseményt.

Nagyon népszerű ez a rendezvényünk. Idén is nagyon hamar beteltek a lehetőségek. Jövőre igyekszünk kibővíteni a tornát, hogy minél több csapat részt tudjon venni az eseményen. – tette hozzá Kőhalmi Richárd.

Hat csapattal kezdtük el ezt a tornát immár 11 éve, azóta nemcsak az országból, hanem a határon túlról is érkeznek ide együttesek. Sok olyan játékos is szerepelni fog, akik az NB1-es futsal csapatunkban is játszanak. A strandfoci nagyon látványos, a világon sok embert vonz. Érdemes lesz tehát kilátogatni és szurkolni a csapatoknak. – mondta el Dajka László, főszervező.

A torna ebben az évben – mint ahogy már megszokott – a női csapatok mérkőzéseivel kezdődik csütörtökön 10.00 órától, majd délután a férfiak küzdelmeivel folytatódnak. A csoportmérkőzések és a keresztjáték után vasárnap késő délutánra kiderül, hogy ki nyeri a pénzdíjas Fatum Property Kupát. A szervezők nemcsak az együtteseket, hanem a legjobb kapust, a mezőnyjátékost, valamint a gólkirályt is díjazzák. Nyíregyháza városa pedig a torna első négy helyezettjének különdíjat ajánlott fel.