FITT-VÁROS

Részletek a szórólapon!

A Fitt-Város igazi családi program széles körű sportolási lehetőséggel és igazi élményekkel.
A 10 órai kapunyitást követően 14.00 óráig pecsétgyűjtő állomások várják a kilátogatókat az aréna és a Városi Uszoda parkolójában, illetve az arénában a belső tereken és a küzdőtéren. Az állomásokat teljesítők egy pecsétet kapnak és aki összegyűjt 10 pecsétet, 14 óra után tombolasorsoláson vehet majd részt.
Az állomásokon számos sportág (többek között strandröplabda, strandkézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, lövészet, tenisz, kerékpározás, evezés, vívás) kipróbálása mellett számos élményállomással készülnek: itt lesz az ország leghosszabb akadálypályája, az Exatrun, kicsiknek a rolling kids, korosztálytól függetlenül pedig kipróbálható az élőteke vagy a footdarts, de egy szabadulószoba is várja majd a jelentkező csapatokat.
A rendezvény keretében az Exatrun pályán megmérkőznek a sportcentrum szakágai „A leggyorsabb szakág” címért, valamint a Nyíregyházi Városrészek Bajnoksága keretében keresik „A város leggyorsabb városrésze” cím győztes csapatát. A vb-re várják 10 fős csapatok jelentkezését egy 40 m hosszú, felfújt akadálypályán való váltóversenyen való részvételre. A csapat tagjai között szerepelnie kell minimum 3 nőnek és min. 2 fő 16 év alatti gyermeknek. A nevezési határidőt meghosszabbították és részvételi szándékukat 2023. április 19-ig a sport@nyiregyhaza.hu címre jelezhetik a csapatok. A nevezés ingyenes, de a csapatok nevezése időrendi sorrend alapján történik. Az első 20 csapat nevezését követően beérkezett nevezések várólistára kerülnek.
Nagycsoportos óvodások számára külön programelem a játékos kölyök atlétika próba, melyen a 4 égtáj óvodásai teljesítenek majd 4 állomást. A szépkorúak számára pedig sakk- és ultibajnokság kerül megrendezésre.
8 órától 14 óráig a létesítmény házirendjének betartásával és kapacitás függvényében díjmentesen vehető igénybe a Városi Uszoda.
A színpadon folyamatosan fellépők, színpadi bemutatók színesítik a napot, valamint egészségügyi mérések és szűrések, Made in Nyíregyháza vásár és kiegészítő gyermekprogramok gazdagítják a kínálatot. A rendezvény zárásaként 16.00 órától Rubint Réka tart alakreform edzést.
Eső esetén sem marad el a rendezvény, a szabadtéri állomásokat az arénában és az uszodában helyezik el. A szervezők remélik, sokan kilátogatnak majd és maguk is megtapasztalják, milyen gazdag városunkban a sportolási lehetőségek tárháza.
www.nyiregyhaza.hu