Tarjányi István  ezüstérmes lett Pisában

Jól szerepeltek a hétvégén az olaszországi Pisában megrendezésre került Kerekesszékes Vívó Világkupán a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői.

Tarjányi István kiemeltként kezdett, mivel 3. a világranglistán. Az első ellenfele a brit Coutya volt, akit magabiztosan győzött le. A folytatásban a kínai Zhu ellen is nyert a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője.

  • Ami a plusz volt, hogy a kínaiak nem voltak eddig a kvalifikációs versenyeken a világjárvány miatt, most pedig teljes mellszélességgel szerepeltek.  István a brit és a kínai ellenfele után a francia nagy ellenfelével „találkozott”, akivel mindig nagy csatákat szoktak vívni. A döntőben a lengyel Dabrowski ellen kezdett küzdenie, melyet az ellenfele nyert meg 15:10-re, ezzel pedig ezüstérmes lett István. Bencével ilyen kemény mezőnyében még soha nem indult el, most táblaasszót is tudott nyerni, ez nagyon jó kis beugró. Keményen kell edzeni és ez az eredményekben szépen lassan kis is fog fizetődni. Még egyszer szeretnék gratulálni a versenyzőknek. – mondta el a kedden a Continental Arénában megtartott sajtótájékoztatón Pákey Béla, edző.

Csépke Bence a csoportmérkőzésekből három győzelemmel jutott tovább, majd az olasz ellenfelétől egy nagyon szoros asszóban 15:13-ra maradt alul. Csépke Bence összesítésben a 20. helyen végzett.

  • Nagyon örültem, hogy szerepelhettem a világkupán. Izgultam, ez meg is látszott a csoportmérkőzéseken, melyet végül három győzelem, két vereséggel sikerült zárnom. A táblán az olasz versenyzővel kerültem szemben, de 15:13-ra kikaptam tőle.

Tarjányi István ezüstérmesként zárta a világkupát, ezzel megerősítette a helyét az első háromban a világranglistán.

  • A lengyel Dabrowskival kerültem a döntőbe, aki remekül versenyzett,  hiszen az esélyesebb Castrot is legyőzte.  Nem találtam rajta fogást, így  ő fejezte be győzelemmel a versenyt. – tette hozzá Tarjányi István.

A Nyíregyházi Sportcentrum igyekszik minden lehetőséget megadni a versenyzőinek a sikeres felkészüléshez.

  • Az Atlétikai Centrumban kiváló körülmények között tudnak készülni a vívóink. Igyekszünk minden biztosítani, hogy a versenyeknek  jó eredményeket érjenek el. – tette hozzá Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Tarjányi Istvánnak nem sok ideje marad a pihenésre, hiszen április közepén a francia világkupán, Nimes-ben folytatja a paralimpiai kvalifikációs versenysorozatot.